Sărbători în Poiana Brașov. Aproape toată stațiunea este închiriată, la prețuri de lux

0
Publicat:

În ciuda prețurilor pe care românii de rând și le permit cu greu, aproape toate camerele din Poiana Brașov sunt închiriate pentru Sărbătorile de iarnă. Stațiunea este ocupată și de 1 Decembrie.

Aproape toate camerele din Poiana Brașov sunt ocupate FOTO Ioan Buciumar
Aproape toate camerele din Poiana Brașov sunt ocupate FOTO Ioan Buciumar

Poiana Brașov este deja pregătită să-și primească oaspeții pentru Sărbătorile de iarnă. Foarte multe dintre hoteluri și pensiuni au închiriat toate camerele, în ciuda prețurilor destul de piperate pentru buzunarul românilor de rând. Hotelierii spun că au fost nevoiți să crească prețurile față de sezonul precedent, ca urmare a creșterilor de preț din energie.

Poiana practică de mai mulți ani prețuri ridicate. Astfel, pentru Revelionul 2023, la Hotel Piatra Mare, fiecare persoană trebuie să scoată din buzunar minim 675 de euro, adică un cuplu trebuie să plătească de la 6.750 de lei pentru cele trei nopți, cu mic dejun și cina festivă la trecerea dintre ani.

Ana Hotels Bradul se laudă cu „prețuri super ieftine”. Mai exact, pentru 4 nopți (29 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023), cu demipensiune, turiștii trebuie să scoată din buzunar 1.681 de euro, adică aproximativ 8.240 de lei.

Cu adevărat mai ieftin este la alte hoteluri de 4 sau chiar 5 stele.

Denisa Boutique Hotel, de 5 stele, solicită pentru 4 nopți într-o cameră dublă, cu demipensiune, începând de la 4.923 de lei.

Hotelul „Acasă la Dracula” (de 4 stele) are și el o ofertă de 3 nopți cu demipensiune pentru care prețurile încep de la 472 de euro.

Hotel Alpin are două oferte speciale pentru Revelion, ambele cu 4 nopți în cameră dublă economy și demipensiune. În primul caz, Squid Game Standard, clienții plătesc de la 985 de euro, iar în a doua situație, Squid Game Premium, de la 1.153 de euro.

Hotelul Aurelius, de 5 stele, are și el o ofertă pentru 4 nopți în cameră dublă, cu demipensiune, cu prețuri care încep de la 1.198 de euro.

Nici hotelurile de 3 stele nu au prețuri foarte mici, clienții fiind nevoiți să scoată din buzunar peste 650 de euro pentru un sejur care cuprinde noaptea de Revelion.

În schimb, mai toate hotelurile oferă cină festivă și mai multe seri cu program artistic, iar unele dintre acestea chiar și vouchere pentru alte sejururi petrecute de turiști în același loc.

Hotelierii au vândut aproape integral nu numai pachetele de Crăciun sau Revelion, ci chiar și pe cele de 1 Decembrie. Managerii din Poiana Brașov au gândit oferte care să-i atragă pe turiști în minivacanța de Ziua Națională și acestea s-au dovedit de succes pentru românii care vor să petreacă pe picior mare.

Cu tot interesul pentru Poiana Brașov, mai există și turiști nemulțumiți, mai ales că au plătit sume importante. Astfel, o femeie spune pe rețelele sociale că a fost cazată la unul din hotelurile de 4 stele din stațiune, însă i-a fost foarte frig. Deși avea două nopți de cazare, femeia spune că a renunțat la a doua noapte de cazare și a plecat cu o zi mai repede acasă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite