Român arestat pentru că a furat din Austria patru biciclete în valoare de peste 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O bicicletă Hairbike poate ajunge la aproape 9.000 de euro FOTO hairbike.com
O bicicletă Hairbike poate ajunge la aproape 9.000 de euro FOTO hairbike.com

Un tânăr de 30 de ani din judeţul Braşov a fost arestat la cererea procurorilor austrieci care îl acuză pe român că a furat, într-o singură noapte, patru biciclete în valoare de peste 20.000 de euro.

Curtea de Apel Braşov l-a arestat  preventiv, în 8 februarie 2021, pe un român acuzat că în noaptea de 5 spre 6 septembrie 2020 a furat din Austria, împreună cu un complice, patru biciclete electrice în valoare de 20.500 de euro.

Potrivit procurorilor austrieci, românul şi complicele său „au pătruns, prin efracţie, respectiv prin forţarea uşii de aluminiu a unui magazin, în interiorul societăţii GUGER Radhaus GMBh, de unde au sustras patru biciclete electrice marca Hercules şi Haibike în valoare totală de 20.496 euro”. „Bicicletele furate le-au încărcat într-un autovehicul marca Renault Traffic şi s-au îndreptat cu bunurile furate spre Ungaria”, se mai arată în mandatul european de arestare.

În faţa judecătorului, românul a declarat că este de acord să fie arestat în vederea predării sale căte autorităţile austriece. Astfel, Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea pentru 30 de zile, urmând ca în această perioadă bărbatul să fie predat autorităţilor din Austria pentru continuarea anchetei.

Gruparea de români care a furat biciclete de 600.000 de euro din Belgia

În 2015, procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională condusă de arădeanul Ştefan Fazekas, zis „Fozi”, care era acuzată că a furat din Belgia, într-o singură noapte, aproape 400 de biciclete în valoare de peste 600.000 de euro.

În urma anchetei DIICOT, 235 de biciclete au fost recuperate, dar biciclete în valoare de peste 330.000 de euro nu au mai fost recuperate, apucând să fie vândute.

În urma procesului, unii dintre membri grupării au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar alţii au primit închisoare cu suspendare. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Bicicletă furată cu tupeu tocmai de la etajul şapte. Cum a fost prins hoţul şi ce pedeapsă a primit

Biciclete de 600.000 de euro, furate de români, din Belgia. Gestul unui hoţ, după ce a scăpat de puşcărie

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite