Rezerviştii braşoveni au „sărbătorit“ Ziua Unirii protestând în faţa Prefecturii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de pensionari militari braşoveni au pichetat astăzi Prefectura Braşov, nemulţumiţi că Guvernul le-a tăiat pensiile între 30 şi 70 %, în urma recalculării.

„Băsescu, Băsescu, te aşteaptă Ceauşescu!, Jos dictacorul şi Guvernul!". Acestea sunt doar câteva dintre lozincile pe care le-au scandat cei care s-au aflat în slujba ţării mai multe decenii.

image

Ignorând vremea de afară, membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD), filiala Braşov au ţinut să-şi manifeste marea nemulţumire în stradă.

image
image

„Protestăm pentru că s-a ajuns la fundul sacului. Nu mi se pare normal să se ia de la pensionari. Este absurd şi inuman să ni se încalce drepturile. Mi s-a redus o treime din salariu, iar altor colegi poate şi mai mult. Nu mi se pare firesc să mi se taie ceva ce este al meu“, a declarat Romeo Ştefănescu, actual căpitan în rezervă.

Nemulţumit este şi Dorin Mureşanu, căruia după 32 de ani de activitate în domeniul militar, i s-a micşorat pensia cu 900 de lei. „Am avut funcţie de colonel în armata română şi am ieşit la grad. Mi-au tăiat enorm de mult din pensie. Chiar nu se poate să se facă astfel de nedreptăţi“, s-a plâns bărbatul.

image
image

Rezerviştii au înmânat prefectului Braşovului, Ioan Gonţea, o somaţie prin care cer premierului Emil Boc, miniştrilor Gabriel Oprea, Traian Igaş, Ioan Botiş, Cătălin Predoiu, Gheorghe Ialomiţianu şi directorul SRI George Maior să întrerupă procedurile de aplicare retroactivă a Legilor 119 şi 263 din 2010 şi să respecte Constituţia.

În plus, militarii au cerut anularea HG 735/2010 şi a hotărârilor MApN, MAI şi SRI de emitere a unor noi decizii de pensii şi de continuare a „recalculării“ drepturilor pensionarilor militari.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite