Resistematizarea unor intersecţii aglomerate din Braşov depinde de verdictul Comisiei de Circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de anul trecut, edilii braşoveni au luat în calcul resistematizarea unor intersecţii aglomerate în vederea fluidizării traficului, dar şi pentru a scădea riscul de accidente.

Procedurile birocratice au avansat destul de greoi, astfel că, şi la ora actuală se discută tot de… obţinerea avizelor. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Braşov a primit certificatul de urbanism necesar obţinerii autorizaţiei de construire pentru resistemtizarea a şapte intersecţii. Printre acestea se numără şi intersecţia dintre străzile Zorilor şi Carpaţilor, unde în ultimele două săptămâni s-a lucrat la lărgirea părţii carosabile în zona de intrare pe Zorilor, sensul giratoru propus în vederea fluidizării traficului fiind schiţat doar pe asfalt.

Comisia de Circulaţie trebuie să avizeze noile giratorii

În acest caz, în şedinţa de mâine, membrii Comisiei de Circulaţie, din care fac parte şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, trebuie să îşi de acordul pentru resistematizarea propusă, astfel ca proiectul să continue. Certificate de urbanism s-au mai obţinut şi pentru resistematiarea intersecţiei din Poiana Mică, unde deja se lucrează la amenajarea giratoriului final, după ce încă de iarna trecută a fost amenajat unul provizoriu din balize, dar şi pentru cea de la Biserica din Stupini, respectiv dintre străzile Albinelor – Fagurului – Bârsei. Şi în cazul acestor două intersecţii, Comisia de Circulaţie urmează să avizeze soluţiile propuse pentru resistemtizare.

Giratoriul de la Ceasu' Rău, tot la faza de certificat de urbanism

În vederea demarării lucrărilor, edilii au obţinut documentaţiile de urbanism şi pentru resistematizările propuse în intersecţia de la Ceasu’ Rău – unde de asemenea este propus un giratoru, care a fost schiţat pe asfalt din vară, astfel ca reţeliştii care lucrează în zonă să îşi devieze conductele sau cablurile -, în Noua, la intersecţia dintre străzile Brazilor şi Prunului, în zona Răcădău, intersecţiile dintre Tâmpei şi Valea Cetăţii, dar şi  Carpaţilor – B-dul Muncii, precum şi pentru intersecţia de la intrarea în zona centrală, respectiv cea dintre strada Iuliu Maniu şi strada Alexandru Ioan Cuza.
 

Citeşte şi:

Primăria vrea să construiască pasaje în trei intersecţii foarte aglomerate din oraş

Braşovul a devenit „raiul“ sensurilor giratorii din ţară

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite