Renovări de milioane la cetăţile din judeţul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Râşnov:  foto arhivă
Cetatea Râşnov: foto arhivă

Cetăţile Făgăraş, Feldioara şi Râşnov vor intra în renovare. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Aristotel Concescu se vor face lucrări şi la Rupea după ce se va rezolva litigiul existent acolo în acest moment.

La Făgăraş, lucrările de acum sunt primele  renovări din ultimii 35 de ani. Se vor reabilita corpurile de gardă şi zidurile de apărarea dintre ele. Investiţia se ridică la 3 milioane de euro, bani  asiguraţi de Consiliul Judeţean şi autorităţile locale din Făgăraş.  Proiectul este acum în faza de licitaţie şi ar putea fi finalizat în următorii doi ani.

Consiliul Local Făgăraş va încerca să obţină şi avizele de la Ministerul Culturii pentru ca în incinta Cetăţii să fie amenajate spaţii pentru vânzare suveniruri, pentru produse şi obiecte tradiţionale. Tot aici ar putea exista şi o Casă a Căsătoriilor.  Municipalitatea a reuşit să reintre total în posesia cetăţii după o luptă de 11 ani în justiţie. Mărul Discordiei a fost crama din cetate.

Cetatea Râşnov este deja în şantier, aici începând lucrările de restaurare în regim de urgenţă. „Lucrările ajung la aproximativ un milion de euro. În viitorul apropriat avem în vedere şi alte proiecte pentru reabilitarea cetăţii", a spus Adrian Veştea, primarul din Râşnov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite