Remus Truică şi Prinţul Paul rămân sub control judiciar încă 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Truică şi Prinţul Paul rămân sub control judiciar încă 60 de zile. FOTOEduard Enea.
Remus Truică şi Prinţul Paul rămân sub control judiciar încă 60 de zile. FOTOEduard Enea.

Curtea de Apel Braşov a decis azi noapte prelungirea cu 60 de zile a măsurii controlului judiciar în cazul lui Remus Truică şi a Prinţului Paul în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din acest dosar.

Şedinţa de Judecată de ieri de la Curtea de Apel Braşov a fost una maraton care a durat aproape 12 ore încheindu-se după ora 22.00. Magistraţii au decis la final prelungirea măsurii controlului judiciar cu încă 60 de zile pentru Remus Truică, Prinţul Paul şi ceilalţi inculpaţi în dosar. Decizia poate fi contestată în 48 de ore.

Omul de afaceri Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. Joi, 3 martie, procurorii au extins acest dosar şi în cazul retrocedării a 47 de hectare de teren din pădurea Snagov. În cazul acestei retrocedări ilegale Remus Truică este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. În ambele dosare este implicat şi prinţul Paul al României, aflat şi el în arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor Remus Truică a constituit un grup infracţional şi s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine retrocedarea ilegată în favoarea prinţului Paul al României a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. În schimbul ajutorului, prinţul Paul i-ar fi promis lui Remus Truică şi asociaţilor săi un procent cuprins între 50 şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendica. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 136 de milioane de euro.

În dosarul extins al retrocedărilor ilegale mai sunt cercetaţi avocatul Robert Roşu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, Apostol Muşat, primar în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Jecu, prefect în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Dima, secretar în primăria Snagov, dar şi Teodor Chiriac, director tehnic la Direcţia Silvică Ilfov. Inculpaţii au fost deja trimişi în judecată, iar procesul va începe la toamnă. Nu a fost încă stabilit un termen clar.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite