Record de absenţe în învăţământul braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiulangii pleacă de la ore, pentru că se plictisesc. Cei mai mulţi sunt de la liceu, cu aproape 400.000 de absenţe nemotivate.

Cei peste 65.000 de elevii din judeţul nostru au „reuşit" să adune, în primul semestru al anului şcolar, peste 500.000 de absenţe. Fruntaşi la acest capitol sunt liceenii, urmaţi de cei de la şcolile postliceale. În medie, un elev de liceu a adunat 17 absenţe neîncercuite, unul de la şcoala de arte şi meserii 9 absenţe, unul de la gimnaziu 7, iar, la nivelul învăţământului primar, doar una.

„Cifrele de anul acesta se situează într-o medie a ultimilor cinci-şase ani. Am avut un maximum de absenţe acum trei ani, dar fluctuaţia anului în curs nu a fost mai mare de 7-8%. Nu am observat o creştere, ci o constanţă", a mai spus Valentin Bucur, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Băieţii chiulesc mai mult

Din cele 579.950 de absenţe, 385.655 le aparţin băieţilor. Mai mult de jumătate din absenţele de la nivelul liceal au fost căpătate de băieţi. Inspectoratul Şcolar nu are, însă, un top al liceelor cu cele mai multe absenţe. „Nu putem face un top al instituţiilor de învăţământ cu cele mai multe absenţe, pentru că toate cifrele se adună într-o bază de date. Mai mult, cifrele de la jumătatea anului nu sunt relevante. Abia la finele anului vom putea să facem o astfel de analiză", a mai spus Valentin Bucur.

Elevilor chiulangii riscă să li se scadă nota la purtare sau să nu li se încheie media la o anumită materie, dacă au participat doar la 50% din cursuri. De asemenea, absenţele sunt indicatori ai disciplinei şcolare, iar la finalul anului, elevii pot fi sancţionaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite