Reacţia Poliţiei şi ATOP la tentativa de trafic de influenţă denunţată de poliţistul Marian Godină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov a transmis astăzi un punct de vedere referitor la postarea pe pagina de Facebook a poliţistului Marian Godină, în care acesta dezvăluia cum un şef i-a cerut să închidă ochii în cazul în care a sancţionat un şofer care nu a respectat acordarea priorităţii la o trecere de pietoni.

Marian Godină a povestit în stilul caracteristic ce s-a întâmplat când a oprit în trafic un şofer şi cum o doamnă de la Crucea Roşie a venit la el să negocieze cu le că este de la ATOP (Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică) şi se are bine cu şefii lui.

În data de 08.02.2016, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov s-a prezentat doamna M.L. pentru a fi primită în audienţă de conducerea Inspectoratului. Având în vedere că aspectele ce făceau obiectul reclamaţiei erau de competenţa Poliţiei Municipiului Braşov, cererea de primire în audienţă a fost declinată spre competentă soluţionare la Poliţia Municipiului Braşov.Reclamaţia a fost înregistrată la IPJ Braşov sub numărul 90223/10.02.2016 şi a fost  repartizată spre verificare Biroului Control Intern. Doamna care a solicitat audienţa a fost primită în audienţă de adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Braşov. În fapt,  reclamanta precizează faptul că se afla pasager într-un  autoturism  care a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere Braşov,  în data de 08.02.2016 , ora 9.20, pe str. Lungă din Municipiul Braşov. În această calitate, doamna M.L. a reclamat atitudinea necorespunzătoare a poliţistului în momentul constatării şi aplicării sancţiunii contravenţionale a conducătorului auto”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei.

Conducerea IJP a mai precizat că, în prezent, se fac verificări de natură deontologică în legătură cu aspectele semnalate de către reclamantă. „Fondul problemei îl constituie în fapt comportamentul poliţistului, iar sub aspectul aplicării măsurilor legale aceasta s-a făcut cu respectarea legislaţiei în vigoare”, se mai arată în comunicatul respectiv. Cât depre ultimele acuzaţii aduse de poliţistul Marian Godină la adresa şefului IJP, chestorul Ioan Aron, urmează fie emis un alt comunicat de presă…

Vă prezentăm şi punctul de vedere al şefului ATOP, Carol Ambrus, despre situaţia în care Luana Minea, membru ATOP şi consilier judeţean PSD, a încercat să negocieze cu poliţistul „situaţia”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite