Ce joburi şi oportunităţi sunt disponibile în cadrul Târgului de Cariere de la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de locuri de muncă, internshipuri, stagii de practică şi oportunităţi de voluntariat sunt disponibile, săptămâna viitoare, la Târgul de Cariere (TdC) Braşov. Evenimentul va avea loc în zilele de 8 şi 9 martie la Casa Armatei, între orele 10.00-16.00.

„Companiile care participă la Târgul de Cariere de la Braşov acoperă domenii diferite, de la IT&Software la industria tehnică, telecom, domeniul retail şi cel alimentar. În continuare limbile străine sunt la mare căutare în cadrul multor firme. Posturile disponibile sunt atât pentru persoane cu studii superioare şi cu experienţă, cât şi pentru cei interesaţi de un post entry level”, declară directorul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

Astfel, se caută printre altele ingineri, programatori IT, software developeri şi consultanţi de vânzări, dar şi vorbitori de limbi străine, referenţi achiziţii, agenţi de asigurări, electricieni şi responsabili achiziţii.

Compania Arvato Bertelsmann are disponibile în acest moment aproximativ 150 de poziţii. „Căutăm atât team manageri, cât si customer service representative, recrutori, back office assistants, software advisors. Posturile sunt pentru Braşov şi Sibiu. Limbile străine de interes pentru noi sunt germana, engleza, suedeza, norvegiana, italiana, olandeza, finlandeza, spaniola, ucraineana, rusa şi franceza”, afirmă reprezentanţii companiei Arvato Bertelsmann.

Limbile străine sunt importante şi pentru alte companii, ca de exemplu Competence Call Center. „Focusul nostru principal este îndreptat către nivelul de limbă străină şi nu atât spre experienţa anterioară. Ne interesează ca noii candidaţi să aibă abilităţi bune de comunicare, empatie, dorinţă de a învăţa şi de a găsi rapid soluţii”, spune Roxana Ştefan, Human Resources Management la Competence Call Center Braşov. Angajări importante la TdC face şi lanţul de retail Lidl, care dispune astăzi de magazine în aproape toate ţările europene şi este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine de tip discount din Europa.

În căutare de angajaţi sunt şi AtoS IT Solutions and Services, companie specializată în IT şi care are peste 78.000 de angajaţi în 42 de ţări, Cerner Corporation, firmă axată pe inovaţie în domeniul sănătăţii, Freudenberg Nonwovens Romania, companie cu 165 de ani de existenţă,

Preh, furnizor global de piaţa de global automotive, Schaeffler, care are disponibile peste 60 de posturi şi Vodafone, companie care caută consultanţi de vânzări.

În plus, oportunităţi de carieră aduc şi alte companii: Adecco, ASCO TOOLS, CGS Romania, CRH, CRIsoft, Draexlmaier, Generali, Grupul de Presă Transilvania Expres, Hutchinson, JYSK, KFC, LISSCOM, Lugera, McDonald’s, METRO SYSTEMS, OC Prod, Penny Market, Pizza Hut, ProCredit Bank, QUIN, RAPTRONIC, Stabilus, SynerTrade.

Seminarii gratuite pentru IT-işti

Pasionaţii şi specialiştii în IT au ocazia de a participa la workshopurile organizate în cadrul târgului de către companiile Cerner Corporation, IBM şi Metro Systems. Reprezentanţii companiilor vor discuta cu candidaţii despre bune practici în Java şi OOP, vor afla cum îşi pot maximiza şansele de angajare în acest domeniu şi ce surprize li s-au pregătit pe gaming. Participarea la seminarii este gratuită, dar e nevoie de înscriere pentru că locurile sunt limitate: http://www.targuldecariere.ro/brasov/seminarii/

Cursuri, voluntariat şi stagii de practică

„Pentru cei care vor să se implice în activităţi de voluntariat sau să facă stagii de practică, va exista o zonă ONG, unde candidaţii pot afla ce oportunităţi de voluntariat există, dar şi ce cursuri pot urma gratuit. În această zonă vor fi prezente organizaţii precum AIESEC Braşov, BEST Braşov, Teaching, Agile Hub, The Duke of Edinburgh’s International Award”, mai spune directorul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

La fel ca anul trecut, candidaţii vor primi gratuit din partea organizatorilor o cafea sau un ceai, pentru a fi pregătiţi pentru întâlnirea cu angajatorii.

Târgul de Cariere va avea loc în această primăvară în Braşov (8-9 martie), Oradea (12 martie), Iaşi (15-16 martie), Chişinău (18-19 martie), Sibiu (23-24 martie), Cluj Global (29-30 martie), Târgul de Cariere în IT (Cluj-Napoca, 31 martie-1 aprilie), Târgu-Mureş (6 aprilie).

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite