Reabilitarea Maternităţii din Braşov, un contract de peste 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întregul proiect ar urma să fie finalizat într-o perioadă de cel mult 19 luni de la data semnării contractului . Foto: Arhivă
Întregul proiect ar urma să fie finalizat într-o perioadă de cel mult 19 luni de la data semnării contractului . Foto: Arhivă

După ce luna trecută, Consiliul Judeţean Braşov a lansat o licitaţie publică în vederea demarării lucrărilor de eficentizarea energetică a noului corp de clădire al maternităţii, precum şi a spaţiului care face legătura cu corpul vechi, procedura va fi reluată.

CJ Braşov a reluat procedura pentru această investiţie de anvergură, după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat nici un ofertant, deşi contractul are o valoare de peste 5 milioane de euro.

Resurse energetice ecologice

Clădirea, construită în 1986, va fi eficientizată energetic şi va avea două lifturi exterioare, pentru cadrele medicale, pacienţi şi transportul de materiale. Unitate spitalicească va beneficia de resurse energetice ecologice, pe acoperişul clădrii urmând să existe celule soalre care vor asigura resursele energetice pentru întregul corp de clădire. Clădirea va fi anvelopată, iar tâmplărirea de lemn şi metal va fi înlocuită integral, astfel încât ambele corpuri să beneficieze de resurse de energie suplimentare.

Investiţia totală este estimată la suma de 23,44 milioane de lei, cu TVA, din care 1,36 milioane de lei ar urma să fie alocaţi proiectării. Ofertele de la constructori sunt aşteptate până în data de 5 noiembrie, iar contractul ar urma să fie atribuit în funcţie de cel mai bun raport preţ – calitate. Întregul proiect ar urma să fie finalizat într-o perioadă de cel mult 19 luni de la data semnării contractului pentru proiectare şi execuţie. Pentru a putea participa la licitaţie, ofertanţii vor trebui să depună o garanţie de participare în cuantum de 197.000 lei.

Numărul de paturi va fi redus la jumătate

Până la finalizarea licitaţiei, conducerea Maternităţii trebuie să găsească soluţii pentru evacuarea clădirii şi mutarea activităţii în corpul proaspăt renovat. În prezent, clădirea asigură funcţionarea a 103 paturi, iar pe perioada lucrărilor, numărul de paturi va fi redus la jumătate.

Citeşte şi:

FOTO Cum arată Maternitatea de 5 milioane de euro inaugurată la Braşov

Aparat de radiologie de ultimă generaţie la Maternitatea Braşov

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite