Rafael Garay, chilianul suspectat că a fugit cu 920 de milioane de euro, a fost plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Garay a fost prins la Braşov.
Rafael Garay a fost prins la Braşov.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis aseară ca Rafael Garay să stea în arest la domiciliu timp de 20 de zile. Procurorii au contestat decizia şi cer arestarea lui preventivă.

Rafael Garay a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Braşov cu propunere de arestare preventivă, dar aceştia au decis ca bărbatul să fie plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Rafael Garay va sta într-o locuinţă pe care o are închiriată la Braşov. „Instanţa ia faţă de persoana solicitată Garay Pita Rafael Eduardo măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 20 zile, începând cu data de 19 noiembrie 2016 şi până la data de 8 decembrie 2016, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală plasează persoana solicitată în arest la locuinţa din municipiul Braşov (...) şi impune persoanei solicitate obligaţia de a nu părăsi această locuinţa fără permisiunea organului judiciar“, se arată în sentinţa magistraţilor.

Procurii au constat decizia şi vor ca bărbatul să fie plasat în arest preventiv până când autorităţile din Chile vor trimite la Braşov cererea de extrădare.

Rafael Garay a fost prins vineri seara în timp ce stătea la o cafea într-un mall din Braşov. Fusese dat dispărut de autorităţile din ţara natală pe 12 septembrie 2016, după ce ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari. Banii erau ai oamenilor care investiseră în compania sa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite