Provocare din partea Junilor Braşovului, după doi ani în care nu au putut coborî în cetate din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Provocare din partea Junilor Braşovului FOTO Adevărul
Provocare din partea Junilor Braşovului FOTO Adevărul

Junii Braşovului îi provoacă pe cei care doresc să asiste pa Parada din Duminica Tomii să poarte costume populare sau măcar un obiect vestimentar care face parte dintr-un costum popular.

Junii Braşovului vin cu o provocare pentru sărbătoarea lor care se desfăşoară în fiecare an în prima duminică de după Paşte. Junii le propun tuturor celor care doresc să participe la Parada Junilor organizată duminică, 1 mai, să poarte costum popular sau măcar un obiect vestimentar al unui costum popular. 

După doi ani în care evenimentul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei, Junii îşi doresc ca parada de anul acesta să fie una memorabilă. Aşa cum se întâmplă de sute de ani, Junii vor coborî în cetate în Duminica Tomii şi îşi vor etala splendidele costume populare. 

„DRESS CODE (cod vestimentar - n.r.): Costum popular! După o pauză de doi ani, din cauza restricţiilor legate de pandemie, vrem să marcăm această revenire printr-un moment special. Lansăm provocarea ca fiecare dintre participanţi să vină îmbrăcat în costum popular sau cel puţin să poarte un obiect din ţinuta populară”, au transmis Junii Braşovului. 

Evenimentele legate de obiceiurile junilor sunt organizate de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov. Parada de duminică, 1 mai, va începe din Piaţa Unirii, la ora 11:00 şi se va termina la Pietrele lui Solomon, în jurul orei 14:00. 

Traseul este următorul: Piaţa Unirii – Strada Constantin Brâncoveanu - George Bariţiu – Piaţa Sfatului – strada Mureşenilor – Bulevardul Eroilor – strada Republicii – Piaţa Sfatului – strada Apollonia Hirscher – strada Poarta Şchei – strada Prundului – strada Pe Tocile – strada Podul Creţului.

Săptămâna care urmează paradei este cea mai plină de evenimente ale Junilor, cu câte un obicei în fiecare zi, între care „Strochitul”, „Marţea cu plăcinte” sau „Aruncatul în ţol”. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cărţi de colorat pentru copiii refugiaţi din Ucraina. Directorul Bibliotecii Braşov: „Poate unii vor rămâne aici”

Curăţenia la Braşov, dusă la un alt nivel. Primarul Allen Coliban îi invită pe braşoveni să semnaleze dacă aceasta nu este bine făcută

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite