Curăţenia la Braşov, dusă la un alt nivel. Primarul Allen Coliban îi invită pe braşoveni să semnaleze dacă aceasta nu este bine făcută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Braşov se vor spăla străzile şi aleile din parcuri FOTO Primăria Braşov
La Braşov se vor spăla străzile şi aleile din parcuri FOTO Primăria Braşov

Primăria Braşov a decis să intre în rândul oraşelor europene în ce priveşte curăţenia: străzile, trotuarele, aleile din parcuri vor fi spălate

Primarul Allen Coliban a anunţat că Braşovul intră anul acesta în normalitatea europeană cu încă un subiect: spălatul trotuarelor, parcurilor sau străzilor.

Compania Apa s-a ocupat de decolmatarea gurilor de scurgere pentru ca acţiunile de curăţenie să nu provoace blocaje ale canalizării. 

„Anul acesta, pe lângă curăţarea rigolelor, măturarea mecanizată şi stropire, curăţarea zonelor verzi, cu care eram obişnuiţi în anii trecuţi, s-a recurs, pentru prima data, şi la spălarea trotuarelor din zona pieţelor agro-alimentare cu apă sub jet cu presiune. Semnalizarea rutieră, platformele pentru deşeurile menajere sunt şi ele spălate sub jet cu presiune”, a anunţat Allen Coliban.

Primarul spune că a insistat pentru spălarea străzilor şi trotuarelor cu jet sub presiune pentru că această procedură scade din particulele în suspensie PM 2,5, care sunt asociate cu mai multe afecţiuni ale căilor respiratorii.

„Vă invit să faceţi parte din această nouă atitudine faţă de curăţenie şi să faceţi reclamaţii pe aplicaţia MyBrasovCity, pentru că doar alături de dumneavoastră putem avea oraşul curat, sănătos, verde, dezvoltat şi în care se trăieşte cel mai frumos!”, le-a transmis edilul şef locuitorilor oraşului. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Lecţii despre natură în vacanţa de primăvară. Ce au reţinut copiii despre platanul din Braşov care este monument al naturii

Cărţi de colorat pentru copiii refugiaţi din Ucraina. Directorul Bibliotecii Braşov: „Poate unii vor rămâne aici”

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite