Protest în Gara Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Oamenii se plâng că nu îşi vor mai găsi de lucru
Oamenii se plâng că nu îşi vor mai găsi de lucru

Aproximativ 40 de de angajaţi ai CFR Marfă s-au strâns astăzi pe peronul 1 al Gării Braşov să protesteze împotriva deciziei de disponibilizare a peste 1.000 de angajaţi din regionala Braşov.

Protestatarii au primit înştiinţările de disponibilizare în urmă cu o lună. Cu toate că mâine este ultima zi de lucru pentru cei mai mulţi dintre ei, oamenii se plâng că nici acum nu ştiu dacă vor primi sau nu salariile compensatorii. „Nu s-au aprobat normele metodologice şi asta înseamnă că nu ne încadrăm în condiţiile ordonanţei publicată în monitorul official în 29 ianuarie 2010. Ordonanţa se referă la diminuarea consecinţelor restructurării şi reorganizării unor societăţi comerciale, companii naţuionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat din domeniul feroviar", spune Dan Leuştean.

Liderul sindical Bujor Tout a ţinut să îi liniştească pe oameni spunându-le că au fost aprobate ieri normele metodologice astfel că toţi cei peste 1.000 de oameni care vor pleca din cadrul CFR în următoarea perioadă, vor primi salariile compensatori. „Vor primii 12 salarii compensatorii dacă au până la 15 ani de vechime, 13 salarii dacă au între 15 şi 25 de ani vechime şi 15 salarii compensatorii pentru cei care au muncit mai mult de 25 de ani. Salariile compensatorii nu vor fi însă mai mari decât salariul mediu pe economie, de 1350 de lei. Pe lângă aceste salarii vor mai lua şi şomajul timp de un an", susţine Tout.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite