Proprietarul terenului care a excavat Dealul Warthe riscă dosar penal. Nu a respectat traseul autorizat şi a făcut un drum de cinci ori mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O porţiune din Dealul Warthe a fost excavată pentru construcţia unui drum. FOTOFacebook Adoptă un Consilier
O porţiune din Dealul Warthe a fost excavată pentru construcţia unui drum. FOTOFacebook Adoptă un Consilier

Ancheta a scos la iveală că bărbatul avea o autorizaţie pentru construirea unei case, dar a făcut un drum de cinci ori mai mare şi nu prin locul solicitat în autorizaţie. Proprietarul terenului se va alege cu o amendă, iar autorităţile au anunţat că vor face şi o plângere penală.

Scandalul a început săptămâna trecută după ce o profesoară a făcut o reclamaţie la Primărie cu privire că un şantier clandestin care a apărut Dealul Warthe.  Femeia a postat pozele pe Facebook pe pagina „Adoptă un Consilier“, cu mesajul. „Au venit excavatoare pe Stejărişului, care au tăiat Dealul Warthe. În baza unui studiu de oportunitate? Într-o zi au rupt dealul şi au turnat canioanele de pietriş. E făcut drum. Au tăiat fără să spună nimic“. Femeia a făcut şi o reclamaţie oficială în 26 iulie şi a oferit şi imagini autorităţilor. Sesizarea a ajuns la Primăria Braşov, Poliţia Locală Braşov, Prefectura Braşov, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Poliţia Locală a demarat imediat o anchetă. Oamenii legii au mers şi în teren la faţa locului, dar nu au mai găsit niciun utilaj şi niciun panou care să ateste o organizare de şantier. Ancheta Primăriei a scos la iveală faptul că proprietarul terenului a făcut ce l-a dus capul. Omul are o autorizaţie de construcţie pentru a-şi face o casă în zonă, însă actul spune clar că drumul de acces trebuia să fie unul provizoriu şi să nu aibă mai mult de 15 metri. În schimb dealul din centrul istoric a fost excavat pe o porţiune de de 70 metri. Mai mult proprietarul terenului a făcut drumul folosind un alt traseu decât acela care este menţionat în autorizaţie. A ales un loc unde panta nu era foarte abruptă, ca să-i fie mai uşor, deşi acest lucru este ilegal. Proprietarul riscă o amendă de până la 100.000 de lei, iar autorităţile locale au anunţat că vor face şi o plângere penală.  

Conform dosarului de autorizare, drumul de acces trebuia să fie de aproximativ 15 metri, în partea de sus a viitorului imobil. În schimb, decopertarea s-a făcut mai jos, pe o porţiune de aproximativ 70 de metri. Acest caz este încă în cercetare, iar proprietarul trebuie să vină la Primărie pentru clarificări. El riscă întocmirea unui dosar penal pentru că a realizat lucrări care nu au fost prevăzute în autorizarea de construcţie“, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov. 

La începutul acestei luni, un şantier fără construcţie a stârnit un adevărat scandal.Este vorba despre ansamblul „American Dream“, un cartier rezidenţial care ar urma să se construiască în Schei, în centrul istoric, între zona străzilor Piatra Mare şi Cetinii. Constructorul a defrişat copacii de pe un deal şi a făcut un drum de acces în zonă fără a avea nicio autorizaţie de construcţie. Poliţia Locală şi Garda de Mediu au dat amenzi de 65.000 de lei. S-a dispus oprirea oricăror lucrări, câteva utilaje au fost sechestrate şi s-a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite