Producătorii agricoli habar nu au de noile prevederi ale „Legii pieţelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
piata tractorul

De la 1 mai, vechile certificate de producător expiră şi trebuie înlocuite cu atestate şi carnete speciale, dar noile documente sunt gata numai pentru 10% din milioanele de gospodari care au nevoie de ele.

Data de 1 mai 2015 este, cel puţin teoretic, ziua din care ar trebui să intre în aplicare efectivă noua legislaţie ce reglementează activităţile din pieţele agroalimentare, adoptată la sfârşiul anului trecut.

AMĂNUNTE DESPRE NOILE PREVEDERI LEGALE AICI!

Producătorii agricoli din Braşov habar nu aveau despre noile prevederi legale. De exemplu, cei din Piaţa Tractorul spun că ei deja au certificat de producător de la primăriile din localitatea unde au grădinile, dar nu stiu nimc de noul atestat şi nici nu au auzit că trebuie să elibereze clienţilor un el de chitanţă.
„Nu am auzit de ce spuneţi Dvs. Păi când să auzim? Noi stăm toată ziua la piaţa, iar când mergem acasă ne apucăm iar de treabă. Nu avem timp de televizor şi nici nu a venit nimeni să ne spună ce trebuie să facem“, ne-a spus una dintre comerciantele din piaţă. Un alt producător chiar s-a revoltat: „S-au găsit să vină călare pe noi? Dar, ce, nu le ajung banii pentru pensiile nesimţite pe care le vor ca parlamentari? Ded ce nu vin parlamentarii la noi în pieţe să ne întrebe şi pe noi. Apar doar în campaniile electorale şi împart pliante. Atât ştiu să facă, din patru în patru ani vin să ne ceară vorul, pe urmă dau legi de ne iau şi haine de pe noi…“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite