Problema Aeroportului Braşov, discutată de urgenţă în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista Aeroportului stă nefolosită. FOTOArhivă.
Pista Aeroportului stă nefolosită. FOTOArhivă.

Parlamentarii trebuie să decidă privind transferul terenului aeroportului în proprietatea Consiliului Judeţean pentru ca lucrările să poată continua şi investiţia să nu rămână doar la stadiul de pistă.

Cererea Consiliului Judeţean Braşov urmează să fie dezbătută în regim de urgenţă după ce îm primăvară solititarea a fost tătăgănată până când s

Cred că în scurt timp, legea va fi pe ordinea de zi a plenului Senatului, apoi va fi trimisă la Camera Deputaţilor. Am discutat şi cu reprezentantul Guvernului care ţine relaţia cu Parlamentul şi m-a asigurat că totul este în regulă în privinţa prevederilor din acest proiect. Trebuie să îl aprobăm cât mai repede, fiindcă nu îl mai putem prelungi la infinit. Predarea acestei suprafeţe de teren se face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii”, a explicat senatorul Viorel Chiriac, citat de bzb.ro.

Între timp pe internt circulă şi o petiţie pentru Aeroportul Braşov o petiţiem care să facă Guvernul să înţeleagă importanţa acestei investiţii. Petiţia a fost lansată de Agenţia de Dezvoltare Durabilă, iar braşovenii sunt invitaţi să răspundă dacă aeroportul este o necesitate şi dacă guvernul ar trebui să îl finanţeze. S-au adunat 8000 de semnături şi mai puteţi aderata la petiţie până în 12 septembrie.  

Aeroportul este crucial pentru Braşov, oraşul care atrage de trei ori mai mulţi turişti ca Sibiul şi are cei mai mulţi turişti străini din totalul celor care vin în România. Şi companiile cu capital străin sprijină aeroportul care ar fi profitabil pe partea de cargo. Cu toate acestea Guvernul a refuzat de fiecare dată să acorde finanţarea de 30 de milioane de euro, sumă mai mică decât cea necesară realizării un stadion. Momentan la Braşov există doar pista, care se degradează pe zi de trece şi care a costat 17 milioane de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite