Pro Democraţia caută observatori pentru referendum şi avertizează că scrutinul nu trebuie să fie „doar un exerciţiu de vot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Hossu, preşedintele Pro Democraţia Braşov, consideră că referendumul este inutil FOTO Ionuţ Dincă
Radu Hossu, preşedintele Pro Democraţia Braşov, consideră că referendumul este inutil FOTO Ionuţ Dincă

Asociaţia Pro Democraţia Club Braşov a anunţat că va observa cu mare atenţie derularea referendumului din zilele de 6 şi 7 octombrie.

Conducerea Asociaţiei subliniază că rezultatul acestei campanii nu va salva viaţa nici unui copil, după cum o spun susţinătorii acestui demers, ci, dimpotrivă, va distruge vieţi.

„Din punctul nostru de vedere, referendumul are o inutilitate juridică, pentru că nu aduce nici o schimbare, statutul de căsătorie fiind rezervat cuplurilor heterosexuale, de bărbat şi femeie, lucru stipulat de Codul Civil. Modficare Constituţiei însemnă de fapt o politică discriminatorie, ce se perpetuează pentru totdeauna. În România, ca şi în alte state, există o comuni LGBT, iar în rândul acesteia este cel mai mare grad de suicid în rândul tinerilor. O Există studii care au făcut legătura între legislaţia discrimnatorie şi suicidiul în minorităţile disriminate de alte state”, a precizat Radu Hossu, preşedintele Pro Democraţia Club.

Unde te poţi înscrie pentru a deveni observator

Astfel, cetăţenii interesaţi, de peste 18 ani şi cu drept de vot, ce nu fac parte dintr-un partid politic, se pot înscrie pe site-ul http://www.apd.ro/ro_RO/clubapd-cnc/inscriere-observator-pentru-referendum-din-6-7-octombrie-2018 ca observatori ai acestui Referendum din partea Pro Democraţia. Ţinând cont că scrutinul se derulează pe parcursul a două zile va trebui o monitorizare foarte atentă a închiderii şi redeschiderii urnelor.

Electoratul nu trebuie să cadă în capcană

Reprezentanţii Pro Democraţia au mai subliniat faptul că familia din România suferă de foarte multe alte probleme, de la violenţa domestică la abandonul şcolar al copiilor, iar aceste subiecte ar trebui să fie prioritare pe agenda guvernanţilor. „Atragem atenţia electoratului asupra acestor aspecte şi ne dorim ca aceştia să nu cadă într-o capcană politică întinsă de partidele politice interesate direct de reuşita acestui referendum. În continuare avertizăm că instituţiile statului trebuie să rămâne neutre în acest proces electoral. Acest referendum nu trebuie transformat doar într-un exerciţiu de vot, atâta timp cât avem încă Decizia 682 din 2012 a Curţii Constituţionale a României în care se stipulează că la următoarea modficare a Constituţiei, se va stabili că Paralamentul va fi unicameral cu maximum 300 de persoane”, a precizat Radu Hossu.

Citeşte şi: 

Cine este bărbatul care şi-a ucis întreaga familie după o vizită misterioasă la o mănăstire. Psiholog: „Omul a suferit o criză psihotică“

Peste 4.100 din semnăturile braşovenilor pentru susţinerea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, respinse

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite