Peste 4.100 din semnăturile braşovenilor pentru susţinerea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, respinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

În total, la Braşov, au fost depuse şi înregistrate 59 de dosare cu listele de susţinători, reprezentând  3.765 de file, şi un număr de 28.755 semnături.

După depunerea, în trei etape, a dosarelor cu listele de susţinători de către Comitetul de Iniţiativă pentru Promovarea Propunerii Legislative a Cetăţenilor – Lege de revizuire a Constituţiei României, respectiv pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti „fără penali în funcţii publice”, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei Braşov a verificat autenticitatea datelor.

Astfel, funcţionarii au verificat şi confruntat datele înscrise în liste, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor. În total, au fost depuse şi înregistrate 59 de dosare cu listele de susţinători, reprezentând 3.765 de file, şi un număr de 28.755 semnături. 

„Aspectele neatestate au fost eliminate din listă”

În conformitate cu datele prezentate de către Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanei Braşov, din totalul de semnături cuprinse în listele de susţinători au fost validate 24.584 de cetăţeni, restul de 4.171 fiind respinse.

„Lista de susţinători întocmită, precum şi semnătura dată, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la numele, prenumele şi domiciliul susţinătorilor, menţionarea actului de identitate, şi a codului numeric personal, semnăturile susţinătorilor nu au fost luate în considerare. Semnătura de atestare s-a aplicat pe ultima copertă a dosarelor cuprinzând listele verificate, aflate la comitetul de iniţiativă, după ce au fost confruntate cu cele depuse la Primărie. Aspectele neatestate au fost eliminate din listă”, a precizat George Roşca, directorul executiv al SPCLEP.

Nu au fost încă înregistrate contestaţii oficiale

Totodată, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Braşov a fost depus la panoul de informaţii publice anunţul potrivit căruia orice persoană interesată poate consulta dosarul şi poate contesta realitatea semnăturii sau o altă prevedere cuprinsă în liste, eventualele contestaţii putând fiind depuse în scris, cu precizarea că după atestare lista de susţinători nu mai poate fi contestată.

„Până la atestarea listelor de susţinători nu s-a depus nicio contestaţie, doar s-au înregistrat cinci solicitări transmise prin e-mail privind confirmarea validării semnăturii, însă aceste cereri au fost formulate după finalizarea lucrărilor de atestare, respectiv petenţii nu au respectat procedura de consultare a dosarului şi, după caz, de contestare a realităţii semnăturii. Petiţionarilor li s-a comunicat în scris, în acest sens, modul de soluţionare”, a mai spus George Roşca.

Citeşte şi:
 

Taxa de buletin va putea fi plătită şi prin SMS. Serviciul de Evidenţă a Persoanelor a fost modernizat, iar personalul suplimentat

Oraşul Ghimbav va avea propriul serviciu de evidenţă a persoanelor

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite