Primăria Bran vrea să angajeze salvamonişti după ce în luna aprilie a desfiinţat serviciul din motive financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în luna aprilie Primărie Fundata a desfiinţat Formaţia Salvamont Bran, acum va organiza o licitaţie pentru a achiziţia unui astfel de serviciu.

Potrivit primarului Rareş Rădăcină documentaţia pentru licitaţie este în curs de finalizare, iar până atunci intervenţiile sunt asigurate de Asociaţia Salvamont Bran din care fac parte chiar salvatorii concediaţi.

Serviciul de Salvamont din Zona Bran Moieciu era finanţat 60% de la Primăria Bran ţi câte 20% de la Primăriile Moieciu şi Fundata. Primăria Bran a desfiinţat serviciul de la 1 aprilie şi a decis să predea angajaţii Consiliului Judeţean Braşov însă fără a discuta în prealabil cu instuţiile judeţene. Motivul ar fi fost unul juridic. Potrivit primarului din Bran, Curtea de Conturi a atras atenţie că Serviciul Salvamont care aparţinea de Ocolul Silvic funcţionează ilegal. Practic Ocolul Silvic nu trebuie să se ocupe de acţiuni de salvare. Mai mult poliţia locală a sigilat sediul Salvamont Bran şi i-a evacuat pe salvatori. 

Acum s-a ajuns la soluţia propusă încă de atunci de autorităţile judeţene. Adică primaria va face contract pentru serviciile salvamont. Zona Bran-Moieciu are 18 trasee montane întinse pe 200 de km pătraţi. Practic Serviciul Salvamont de aici se ocupă de partea de NV a Masivului Bucegi până în Piatra Craiului.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite