Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi primarul Braşovului, la Senat pentru terenul necesar Aeroportului de la Ghimbav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la aeroportul din Brasov sunt blocate până când nu se rezolva problema terenului
Lucrările la aeroportul din Brasov sunt blocate până când nu se rezolva problema terenului

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, AdrianVeştea, şi primarul George Scripcaru vor fi prezenţi miercuri, 14 septembrie 2016, la lucrările Comisiei Juridice din cadrul Senatului României.

Membrii comisiei vor lua în discuţie propunerea legislativă care vizează modificarea Legii nr. 297/2015 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al Judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

Propunerea a primit avizul favorabil de la Consiliul Legislativ, iar senatorii jurişti vor formula mâine un raport pe care îl vor înainta plenului Senatului.

„Această iniţiativă legislativă are o importanţă deosebită pentru comunitatea noastră locală, deoarece adoptarea acesteia va permite reluarea investiţiei la obiectivul «Aeroport Internaţional Braşov Ghimbav». Obiectivul de investiţii este fundamental pentru dezvoltarea durabilă a regiunii din care facem parte, a judeţului şi a municipiului Braşov. Este, de asemenea, cea mai importantă construcţie dorită de braşoveni. Considerăm că dezbaterea şi transmiterea unui raport de adoptare către plenul Senatului, în prima decadă a lunii septembrie 2016, este în puterea decizională a Comisiei Dvs, conform procedurilor prevăzute de Regulamentul Senatului. Deoarece propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 297/2015 este o prioritate, suntem oricând pregătiţi să ne prezentăm în faţa Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări pentru a oferi toate detaliile tehnice privind obiectul de reglementare al propunerii legislative, astfel încât membrii comisiei să voteze în cunoştinţă de cauză”, se precizează într-un document semnat de preşedintele CJ Braşov şi de primarul Braşovului şi transmis recent Comisiei Juridice a Senatului.

„Prioritatea numărul unu a Consiliului Judeţean Braşov este realizarea Aeroportului. De aceea vom întreprinde tot ce este necesar pentru ca acest obiectiv să se realizeze cât mai repede”, spune preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite