Premieră europeană pe DN 1. Parapetele pe role fac drumul mult mai sigur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parapete pe role între Timişu de Jos şi Predeal FOTO DRDP Braşov
Parapete pe role între Timişu de Jos şi Predeal FOTO DRDP Braşov

O premieră pentru Europa face DN 1 mult mai sigur pe serpentinele din apropierea Predealului: parapetele pe role deviază maşinile şi nu le ciocnesc.

De o premieră pentru Europa are parte DN 1, între Timişul de Jos şi Predeal. Patru curbe periculoase dintre Timiş şi Predeal au devenit mult mai sigure pentru participanţii la trafic prin înlocuirea parapetului clasic pe o distanţă totală de peste 450 de metri. 

„În această primăvară, DRDP Braşov a montat în jur de un kilometru de parapet pe role. Este un sistem inovativ chiar şi la nivel european pe care îl aplicăm. Zilele trecute s-a lucrat pe DN 1, între Timişu de Jos şi Predeal, în zona serpentinelor unde sunt porţiuni foarte periculoase. Pe patru porţiuni s-au montat parapete pe role, cu care sperăm să îmbunătăţim cu mult siguranţa rutieră”, a dezvăluit Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Braşov.

Asemenea parapete se mai montează în această perioadă şi pe DN 1A, între Săcele şi Cheia, precum şi urmează pe Ocolitoarea Braşovului. 

Tot parapete pe role au mai fost montate şi pe DN 1, în zona Perşani. 

„Aceste parapete oferă o siguranţă mult crescută în momentul impactului. Practic, ele deviază autovehiculele, în loc să le oprească atât de brusc cum fac parapetele obişnuite. Au şi o rezistenţă mai mare în caz de impact, deci pot fi utilizate pe un termen mai lung”, a adăugat Robert Elekes.

Chiar dacă acestea sunt ceva mai scumpe decât parapetele folosite până acum, siguranţa în trafic este mai importantă decât orice. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

A murit ursoaica Masha, care fusese adusă din Ucraina în România în cursul unei operaţiuni speciale de salvare

Suma imensă care trebuie investită pentru readucerea în stare de funcţionare a adăposturilor civile din Braşov

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite