Poliţist voluntar cu insignă, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii pasionaţi de meseria de poliţist pot deveni voluntari în cadrul Inspectoratului de Poliţie Braşov.

Programul a fost iniţiat de Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii şi presupune implicarea comunităţii în activităţile de prevenire a infracţiunilor. Voluntarii vor încheia un contract, vor fi instruiţi, vor primi certificate şi insigne şi vor putea însoţi echipajele de poliţie pe teren.

În prezent, Poliţia Braşov are doi voluntari de nădejde. Flavia (18 ani) şi Marius (23 de ani) au fost curioşi să vadă cum este să lucrezi ca poliţist, iar odată ce „au gustat“ din micile aventuri ale acestei ocupaţii, au continuat să facă voluntariat.

Flavia Brănescu este elevă în clasa a XII-a şi a ales voluntariatul pentru că dorea să-şi ocupe timpul liber făcând lucruri utile. „Îmi place foarte mult să ajut comunitatea şi să lucrez cu oamenii“, a spus tânăra. Pe de altă parte, Marius Grill se ocupă de sonorizări şi este bucătar, însă a prins drag de meseria de poliţist motiv pentru care a continuat să facă voluntariat de aproape patru ani. „Îmi placă să informez populaţia cum se poate apăra de hoţi şi de alte eventuale tragedii. Sper să-i ajut pe poliţişti în demersul lor de a asigura liniştea oraşului“, a declarat Marius.

Cei interesaţi se pot adresa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov, la telefon 0268. 407 500.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite