Poiana Braşov, mai tare ca staţiunile de schi din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei ministri au inspectat lucrările din Poiana Braşov. Stelian Grăjdan
Cei trei ministri au inspectat lucrările din Poiana Braşov. Stelian Grăjdan

Cel puţin asta crede premierul Emil Boc, care a venit astăzi să vadă stadiul lucrărilor la pârtiile de schi ce se amenajează în masivul Postăvarul. Este convins că românii vor lăsa Austria pentru a schia la aceleaşi standarede în Poiana Braşov, chiar dacă nu se ştie exact pe unde vor ajunge turiştii până în staţiune.

Premierul, care a venit însoţit de ministrul Turismului, Elena Udrea, şi de ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a fost impresionat de stadiul lucrărilor la intrastructura din Poiana Braşov. „Eu cred că, după ce va fi gata, tot mai mulţi români vor renunţa să mai plece în Austria la schi şi vor veni aici. Eu cred ca infrastructura, modul de pregătire şi peisajul sunt cel puţin la nivel european, la nivelul Austriei. Românii vor veni aici să îşi facă vacanţa la schi sau măcar pentru un weekend la schi", a declarat primul ministru Emil Boc.

Pentru mai multe poze, click pe imagini

Foto: Stelian Grajdan

Nu se ştie exact pe unde vor ajunge  atâţia români în Poiana Braşov, având în vedere că infrastructura rutieră lasă mult de dorit. Boc a ţinut să precizeze că documentaţia pentru autostrada Comarnic - Braşov pe masa ministrului Transporturilor. „Cel târziu în primavara anului viitor, întreaga autostradă Bucureşti - Ploiesti va fi dată în folosinţă. Practic este gata în decembrie, cu exceptţa unui pod extrem de important care, din nefericire, nu este gata. Asta însemnă că în primăvara viitoare, aprilie cel târziu, autostrada Bucureşti - Ploieşti este terminată. Acum suntem în faza finală cu aprobarea documentaţiei la Ministerul Transporturilor pentru ce înseamnă trosnonul Comarnic-Braşov, un proiect mare, de avengură, de greutate, în parteneriat public privat, şi care va da răspuns în materie de infrastructură acestei zone, care va completa acest peisaj", a mai spus premierul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite