Peste 30.000 de euro de la bugetul local, pentru „Sărbătoarea Junilor”

0
0

În data de 23 aprilie 2017 se va organiza la Braşov străvechea Sărbătoare a Junilor, cunoscută sub denumirea de Parada Junilor.

În fiecare an, caracterul spectaculos al Coborârii Junilor în Cetate, dar şi frumuseţea costumelor fac ca străzile din centrul vechi al oraşului să se umple de localnici şi turişti, români şi străini, dornici cu toţii să admire o paradă renumită în toată ţara şi în ultimii ani şi în străinătate.

Pentru a onora sprijinul de care a beneficiat din partea autorităţilor publice, Uniunea Junilor va organiza şi în acest an toate activităţile tradiţionale specifice Junilor braşoveni.

 „Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care considerăm că este oportună sprijinirea financiară a Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi şi implicit a evenimentelor organizate de catre aceştia, evenimente emblematice pentru istoria Braşovului”, se arată în expunerea de motive prezentată consilierilor locali, prin care li se cerere finanţarea acestei manifestări tradiţionale.

Conform solicitării Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi înregistrată la Primăria Municipiului Braşov, suma de 138.400 lei va fi utilizată pentru organizarea Zilei de călări, organizarea jocurilor strămoşeşti, a maialurilor, masa călăreţilor, muzica pentru tineri în Săptămâna Luminată, organizarea „Îngropării vătafului”,  realziarea de cocarde, evenimente care se vor derula pe parcursul anului 2017.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite