Percheziţii la Poliţia Locală Braşov. Ce acuzaţii aduc cei de la Anticorupţie

0
0
Percheziţii la Poliţia Locală Braşov FOTO Poliţia Locală Braşov
Percheziţii la Poliţia Locală Braşov FOTO Poliţia Locală Braşov

Poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie şi procurorii au făcut percheziţii la Poliţia Locală Braşov, în urma unor acuzaţii de luare de mită pentru neîndeplinirea unor sarcini de serviciu

Poliţiştii locali braşoveni au avut, miercuri dimineaţa, o vizită neaşteptată: poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie, însoţiţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au făcut percheziţii la sediul instituţiei. 

„Vă pot confirma că în cursul zilei de astăzi a avut loc o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Braşov. Momentan, sunt singurele informaţii pe care le deţinem şi vi le putem furniza”, a declarat Oana-Mădălina Ion, purtător de cuvânt Poliţia Locală Braşov.

Anchetatorii spun că este vorba de un dosar în care există acuzaţii de luare de mită. 

„Acei lucrători de poliţie nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu şi pentru această neîndeplinire au primit sume de bani sau alte bunuri, la care nu erau îndreptăţiţi. Este vorba inclusiv de verificarea unor lucrări efectuate pe anumite şantiere din municipiul Braşov, unde existau informaţii că aceste lucrări nu sunt conforme cu proiectul autorizat şi, cu toate acestea, nu s-a dispus oprirea lucrărilor sau nu au fost luate măsurile legale”, a precizat prim procurorul Claudiu Sandu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Magistratul mai spune că, în acest moment, dosarul este într-un stadiu incipient şi încă nu există suspecţi în cauză. Vor fi audiaţi poliţiştii locali implicaţi în activităţi, precum şi persoanele care executau lucrări. Ancheta vizează lucrări desfăşurate pe parcursul anului 2021. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Cum s-a alimentat Braşovul cu apă în ultimii 130 de ani. Lucrări de mari dimensiuni, în special în perioada comunistă

Meniuri ale Armatei SUA, vândute pe internet în România. Pe ele scrie că nu sunt destinate comercializării

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite