Pedeapsa drastică primită de un polițist prieten cu infractorii și care avea și o afacere. Câți ani va sta în închisoare

0
Publicat:

Un șef de post din județul Brașov a falsificat declarații de martor, a luat mită, a ascuns probe și a fost condamnat la închisoare cu executare, Polițistul conducea și o afacere, deși este interzis

Șef de post condamnat la închisoare cu executare FOTO Adevărul
Șef de post condamnat la închisoare cu executare FOTO Adevărul

Un șef de post din județul Brașov a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare, după ce magistrații Curții de Apel Brașov l-au găsit vinovat de săvârşirea înfracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, favorizarea făptuitorului, fals intelectual (8 acte materiale). Decizia definitivă a fost luată în 29 februarie 2024.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov spun că agentul de poliţie, în calitate de şef de post, la Postul de Poliţie Ormenis, a primit, în luna aprilie 2022, suma de 500 de lei pentru efectuarea defectuoasă a actelor de urmărire penală într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecatoria Rupea, în care se efectuau cercetări faţă de o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, iar șeful de post a propus clasarea.

În legătură cu acelaşi dosar penal, acesta a  pretins şi a primit, pentru altul, suma de 1.300 de euro (echivalentul a 6.500 de lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra procurorului care supraveghea activitatea de urmărire penală. Mai mult, s-a stabilit faptul că, pentru formularea propunerii de clasare în cauza penală instrumentată, agentul de poliţie a întocmit, în fals, un număr de 8 declaraţii de martor, în care a consemnat date sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”, au precizat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Anchetatorii au mai stabilit că, în perioada martie-octombrie 2022, agentul de poliţie a administrat, în fapt, o societate comercială, efectuând operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia de poliţist. De altfel, șeful de post din Ormeniș pare mai degrabă șef al infractorilor, dacă socotim câte legi a încălcat. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite