Pe modelul Sibiu, şi Braşovul va avea o „Piaţă Mică”. Aceasta va fi interconectată cu o altă zonă de promenadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţeta este folosită acum pe post de parcarei. Foto: Ionuţ Dincă
Piaţeta este folosită acum pe post de parcarei. Foto: Ionuţ Dincă

Ideea vehiculată încă de acum doi ani, de amenajare a unei „Pieţe Mici” a Braşovului în vecinătatea Pieţei Sfatului, începe să prindă contur în ceea ce priveşte documentaţiile tehnice necesare.

Nu mulţi braşoveni ştiu de piaţeta oarecum ascunsă în spatele imobilului cu numărul 27 din Piaţa Sfatului, chiar lângă zidul vechii Cetăţi. Această zonă a fost folosită de riverani drept parcare, însă a fost descoperită cu timpul şi de alţi şoferi şi în ciuda indicatorului montat la intrarea în gang, care interzice accesul autovehiculelor, maşinile sunt parcate aici claie peste grămadă. Practic zona a rămas singurul refugiu auto din apropierea Pieţei Sfatului, după ce în urmă cu mai mulţi ani au fost desfiinţate locurile de parcare din această zonă, dar şi din Piaţa Enescu.

Şi Spurcata va fi curăţată

Acum, pentru a pune zona în valoare, reprezentanţii Primăriei au obţinut certificatul de urbanism necesar pentru înlocuirea pavimentului de bazalt, dar şi pentru a deschide accesul pietonal către aleea de promenadă de După Ziduri. Un alt plan al autorităţilor este şi acela de a curăţa şi elimina mirosurile neplăcute de pe cursul de apă numit de bătrâni şi „Spurcata”, astfel încât zona să ie mai căutată de către cei care vor să se relaxeze în natură, la poalele pădurii, lângă apă.

Amenajări în stil medieval

Intenţia municipalităţii este de a amenaja întreg Centrul Istoric în stil medieval şi cu cât mai multe zone pietonale, iar această zonă era printre ultimele care nu făceau deloc cinste zonei istorice a oraşului de la poalele Tâmpei.

Piaţeta ar urma să fie refăcută cu acelaşi tip de pavaj ca şi pe celelalte străzi din Centrul vechi care au devenit pietonale şi ar putea deveni un loc de relaxare şi pentru evenimente de mai mică anvergură, la fel ca Piaţa Enescu.

Citeşte şi:

Castelul Bran şi Piaţa Sfatului, pictate pe un perete în Gara Braşov

Piaţa Sfatului, „cârpită” după lucrările celor de la Electrica

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite