Pasajul Independenţei, stavilă şi sport extrem, timp de trei ani. Spuneţi-vă părerea UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care tranzitau strada Independenţei, vor avea, de acum înainte de făcut un ocol de cel puţin un kilometru. Autorităţile au luat decizia să blocheze complet traficul auto între Bartolomeu şi Tractorul, iar muncitorii de la CFR au început deja să desfiinţeze vechea trecere la nivel cu calea ferată.  

După ce timp de aproape doi ani, edilii i-au tot amăgit pe braşoveni cu un modern pasaj rutier peste calea ferată, în cartierul Tractorul, la începutul săptămânii, minunea s-a produs, iar lângă podul de la Fartec au apărut primele utilaje.

Cum deja fusese un obiectiv mult prea mediatizat, începerea lucrărilor nu a mai fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, astfel că, de marţi după-amiază, mulţi dintre cei care traversau pasajul Independeţei spre şi dinspre Bartolomeu s-au trezit că bariera CFR... s-a transformat într-una de neclintit.

Semnalizare defectuoasă

Presemnalizarea rutieră a lucrărilor nu este prea strălucită, astfel că şoferii care vin de pe străzi secundare nu sunt înştiinţaţi despre restricţionare. Deşi autorităţile au susţinut în repetate rânduri că lucrările vor dura 19 luni, conform tabelei montate lângă organizarea de şantier, construcţia podului ar urma să se încheie abia în februarie 2014. Astfel, dacă a fost nevoie de doi ani ca promisiunile autorităţilor să se concretizez, acum, cel puţin teoretic, lucrările vor mai ţine aproape trei ani. În tot acest timp, şoferii care tranzitau zona, vor avea de făcut un ocol de cel puţin un kilometru, la fiecare drum.

Cei mai câştigaţi rămân pietonii, dar totuşi, şi aceştia trebuie să îşi schimbe oarecum ruta, întrucât în dreptul vechiului trotuar ce traversa linia - care nu a fost amenajat decât anul trecut - au început deja ample lucrări la terasament şi practic... acesta va fi demolat.

image

Click pe imagini pentru a vedea stadiul lucrărilor de la pasaj

Oricum, „mica" investiţia de anul trecut păleşte în faţa celei actuale, în care se vor băga, în total, 21 de milioane de lei, 98% dintre acestea fiind fonduri nerambursabile. „Prin realizarea acestui proiect va creşte gradul de fluidizare a traficului în acea zonă", a declarat primarul George Scripcaru, cu ocazia primirii finanţării.

Ca haosul să fie complet, RAT Braşov s-a mulţumit să suspende liniile 9 şi 29, care făceau legătura între cele două cartiere vecine, şi nu a încercat să gândească înfiinţarea un traseu ocolitor pentru cele două autobuze.

RAT taxează în plus

De cealaltă parte, reprezentanţii RAT spun că există şi alte autobuze care fac legătura între cele două cartiere, iar aceste linii, oricum, nu erau foarte solicitate. Aceştia uită să menţioneze că, de acum, pentru a merge din Bartolomeu Nord până în zona stadionului Tractorul, eşti obligat să iei două autobuze, respectiv să compostezi două bilete sau să ai abonament pe două linii.

 „În măsura în care  vor fi solicitări, făcute în mod organizat, din partea cetăţenilor din zonă, care vor întâmpina probleme în ceea ce priveşte transportul, vom lua în discuţie reînfiinţarea unui nou traseu care să facă legătura între Bartolomeu şi Tractorul", ne-a declarat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

PĂREREA BRAŞOVENILOR DESPRE DESPRE DECIZIA AUTORITĂŢILOR:

Vasile Şerban, 61 de ani, pensionar: Le-am spus oamenilor să nu mai aştepte în staţie, pentru că ar dura vreo trei ani până vin autobuzele.

image

 Mircea Ilaş, 60 de ani, pensionar: Este o lucrare care trebuia făcută până acum. Ar trebui să dureze un an, nu trei, cât spun edilii.

image

 Radu Matei, 62 de ani, instalator: E clar că o să încurce circulaţia o vreme şi că o să-i debusoleze pe şoferi, dar e bine că se face ceva.

image

 Cristina Bizodea, 18 ani, elevă: Eu circul şi cu şi cu autobuzul 9 şi cu 29 şi nu mi se pare corect ca liniile să fie suspendate atâta timp.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite