Parteneriat Primărie – Consiliul Judeţean Braşov pentru Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista Aeroportului de la Ghimbav stă nefolosită de peste doi ani
Pista Aeroportului de la Ghimbav stă nefolosită de peste doi ani

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, şi primarul Braşovului, George Scripcaru, se întâlnesc la această oră pentru a parafa parteneriatul dintre cele două isntituţii în vederea colaborării pentru realizarea Aeroportului Internaţional de la Ghimbav.

„După ce semnăm acest parteneriat, urmează ca atât Consiliul Local Braşov, în şedinţa din 2 februarie, cât şi Consiliul Judeţean, în şedinţa din 3 februarie, să aprobe hotărârile referitoare la acest parteneriat. Oricum, noi, Consiliul Judeţean, continuăm demersurile pentru a doua etapă privind licitaţia pentru suprafeţele de mişcare, precum şi pentru rezolvarea problemei cu terenul aeroportului”, ne-a delcarat Claudiu Coman.

„Vor fi mai multe întâlniri pe aceată temă. Urmează să avem o întâlnire şi cu Prefectura şi reprezentanţii de la cadastru, iar apoi cu parlamentarii braşoveni. Există voinţă din partea Consiliului Local  şi a Primăriei să ne implicăm şi avem posibilitate de finanţare. Şedinţa cu prefectul Mihai Mohaci şi cadastrul va avea loc mâine”, a precizat consilierul local Cătălin Leonte.

Valoarea totală estimată a lucrărilor pentru suprafeţele de mişcare este de 28.661.780 de lei, fără TVA, iar între lucrări se numără construcţia căii de rulare ALFA, care are va avea o lungime de  212 metri, o lăţime de 23 metri şi acostamente de 7,5 metri pe fiecare latură. Totodată, în această etapă este cuprinsă şi amenajarea suprafeţei de parcare, îmbarcare şi debarcare (apron) ce asigură zona necesară derulării activităţilor specifice aeroportuare, de îmbarcare, debarcare, verificări sau alimentări pentru avioane. Această „parcare” va avea o suprafaţă totală de 17.750 de metri pătraţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite