Ovidiu Lipan Ţăndărică deschide Festivalul de Film Istoric de la Râşnov cu un concert extraordinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Lipan Ţăndărică este cel cunoscut percuţionist român. FOTOArhivă.
Ovidiu Lipan Ţăndărică este cel cunoscut percuţionist român. FOTOArhivă.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov a ajuns la a opra ediţie şi va fi deschis de un concert extraordinar al celui mai celebru percuţionist român.

Ovidiu Lipan Ţăndărică va concerta vineri 29 iulie de la ora 20.00, în Piaţa Unirii din Râşnov. Intrarea este liberă.  Ovidiu Lipan Ţăndărică readuce conceptul de „explozie balcanică“ într-un concert special, în care repertoriul variază de la piesele originale ale artistului: Tango Toledo, Balerina, Ave Maria, Margareta până la muzici tradiţionale româneşti foarte cunoscute şi îndrăgite: Sârba lui Jenică, Hora moldovenească, Sârba de la Cozmeşti, Ciocârlia, completat cu piese din repertoriul aromânesc, se arată pe pagina de facebook dedicată Festivaluluid e Film Istoric de la Râşnov.

Ovidiu Lipan Ţăndărică este cel mai faimos percuţionist român din toate timpurile, având la activ peste 50 de ani de concerte atât pe scenele autohtone, cât şi din lume. Invitaţii speciali ai artistului sunt Stelu Enache, Panţîru Brass şi Grupul Balcano.

Stelu Enache este o voce extraordinară şi unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai muzicii aromâne. Panţîru Brass este parte din Fanfara Zece Prăjini, muzicanţi cunoscuţi pe aproape toate continentele, cu nenumărate participări la zeci de festivaluri naţionale şi internaţionale. Acompaniamentul este asigurat de Grupul Balcano, format din muzicanţi cu o vastă experienţă artistică şi o mulţime de colaborări cu mari solişti ai ţării.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului de Film Istoric Râşnov (FFIR) va avea loc între 29 iulie şi 7 august 2016.  În Cetatea Râşnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică şi în Piaţa Unirii din oraş vor fi proiectate peste 40 de producţii cinematografice, vor avea loc expoziţii, un târg de carte, peste 10 evenimente speciale şi şcoala de Vară Astra. Tema principală a FFIR 2016 este „(R)Evolution”.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite