Oraşul Victoria va avea din nou spital, numai că va fi privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din oraşul Victoria a fost închis în 2011 prin ordin de ministru, iar localnicii au protestat în stradă de mai multe ori, pentru că distanţa până la cel mai apropiat spital este de 30 de kilometri.

Doleanţele le-au fost ascultate, iar de săptămâna aceasta, unitatea sanitară îşi va redeschide porţile, singurul inconvenient fiind faptul că spitalul va fi de acum unul privat.

O parte dintre localnici se tem că nu  se vor putea trata în noua clinică, fiindcă, lunar, după cum susţin cadrele medicale care vor lucra aici, cel mult 20 de bolnavi vor putea beneficia de servicii medicale gratuite decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Spitalul a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, după ce primăria a încheiat un contract cu o firmă privată. 

A fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, iar aici vor lucra nouă medici şi 11 asistenţi. Planurile iniţiale prevedeau ca în cadrul spitalului din Victoria să fie deschisă o Unitate de Primiri Urgenţe care să aparţină de Spitalul Judeţean Braşov. În acest sens, în 2012, a fost depusă o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru deblocarea a 19 posturi, însă situaţia a rămas în coadă de peşte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite