Oktoberfest Braşov a debutat cu o paradă ca la Munchen

0
0
Braşovenii au venit în număr mare la Oktoberfest. Foto:Dan Suciu
Braşovenii au venit în număr mare la Oktoberfest. Foto:Dan Suciu

Până duminică berea va curge în valuri, iar atmosfera va fi întreţinută cu multe concerte şi concursuri care de care mai amuzante.

Festivalul a debutat cu o paradă a costumelor bavareze. Braşovenii au putut admira trăsuri împodobite după tradiţia nemţească. Din program nu a lipsit nici fanfara. Parada a plecat din faţa Primăriei, iar participanţi au defilat până la arenele Ţiriac unde are loc festivalul. Aici, primarul Braşovului, George Scripcaru a dat cep butoiului cu bere.

Oktoberfest a ajuns la a patra ediţie, iar succesul a fost tot mai mare în fiecare an. „ Este cel mai mare eveniment de bere şi un brand al Braşovului. Aşteptăm peste 140.000 de oameni la Oktoberfest, iar' toate locurile de cazare din Braşovau fost ocupate. Anul acesta ca o premieră, trupa locală „Şase" a compus imnul festivalului. Anul viitor vrem să organizăm un concurs naţional pentru ca acest imn să devină o tradiţie. Anul acesta şi cortul va fi mai mare, de la 2.800 de metri la 3.600 de metri pătraţi", a spus Cristian Macedonschi, coorganizator al evenimentului.

Click pe poze pentru mai multe imagini de la deschiderea Oktoberfest

Paradă Oktoberfest

Miss Oktoberfest nu ţine cont de vârstă sau măsuri

Unul dintre cele mai aşteptate momente va fi cu siguranţă Miss Oktoberfest. Anul trecut premiul de popularitate a fost câştigat de o braşoveancă de 56 de ani. „La Miss Oktpberfest nu conteayă vârsta sau măsurile ci ingeniozitatea. Vor fi probe care de care mai trăsnite şi mai haioase. Câştigătoarea va primi acasă un dozator de bere, care va fi aprovizionat timp de o lună. Vom promova şi reciclarea, iar la 50 de pahare adunate se vor da premii în bere. Anul acesta vom avea şi un magazine de accesorii bavareze", a spus Anemona Hermeneanu, coorganizator al evenimentului.

Trupa Wirbelwind va concerta zilnic între orele 19.00 şi 23.00 şi va întreţine atmosfera cu muzivă bavareză. De la festivalnu va lipsi Flavius numit şi bateristul minune, care a cântat déjà cu Iris, Vama Veche şi Voltaj. Braşovenii îl pot vedea pe scenă vineri de la ora 17.00 şi duminică de la ora 15.00. Din program nu lipsesc nici fanfarele săseşti care vor adduce atmosfera bavareză la Oktoberfest.

Ca în fiecare an, organizatorii îi sfătuiesc pe braşoveni să aleagă transportul în comun şi să nu conducă băuţi.

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite