O săptămână de spectacole şi ateliere de dans şi multimedia la Braşov în luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul se va desfăşura în luna octombrie. FOTOneoeteric
Festivalul se va desfăşura în luna octombrie. FOTOneoeteric

Evenimentul cuprinde şase spectacole, o reprezentaţie într-un spaţiu neconvenţional, ateliere de dans, prezentări de tehnici multimedia, o expoziţie multimedia şi o vizionare de filme de dans.

Festivalul neoteric propune o serie de evenimente dedicate mişcării şi artei interactive în prima săptămână din octombrie sub umbrela #zilele dansului contemporan la Braşov 2016.  „Am observat că Braşovul a început să mişte în privinţa dansului contemporan prin evenimente organizate de către Centrul Reduta, Centrul Cultural German, Asociaţia SIC, Asociaţia KunSTadt sau de către cercuri independente. Viziunea noastră este să aducem aceste manifestări împreună sub aceeaşi umbrelă şi să formăm un public avid în această zonă. Nu e vorba doar de un public spectator, ci de un public activ, care să se mişte alături de noi la atelierele de dans contemporan şi să interacţioneze cu instalaţiile din expoziţia multimedia“, spune Bianca Oichea, coregraf, performer şi director artistic al evenimentuli

Neoteric îşi doreşte să atragă un public tânăr,  interesat de cultură şi tehnologie, conectat la realităţile internaţionale. Spactacolele şi expoziţia multimedia vor avea loc la Centrul Cultural Reduta. Evenimentele conexe se vor întâmpla la HOF Cafe. Performace-ul [Fragil] se va întâmpla şi într-o locaţie neconvenţională care va fi anunţată participanţilor.

„Suntem foarte norocoşi că alături de noi se află coregraful Cosmin Manolescu, unul dintre cei mai marcanţi oameni din scena contemporană românească de după 90. El este foarte interesat să arate  tuturor ce este dansul contemporan şi va face asta la Braşov printr-un atelier deschis amatorilor, şi două spectacole, dintre care unul într-o locaţie neconvenţională. Avem prezentă în program şi compania Tangaj care care au primit recenzii foarte bune de la specialişti şi public. Invităm publicul la proiecţia de film de joi, 06 octombrie, pentru a avea o perspectivă globală asupra dansului contemporan şi a intra în contact cu diverse şcoli de performance. Spectacolul LOE creat de Bianca Oichea şi Rodica Ştirbu, o producţie braşoveană, este de asemenea în program “, a declarat Mara Oprişiu, producătorul neoteric.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite