Tradiţii în Ţara Făgăraşului: nuntă tradiţională la Drăguş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nunta traditionala la Drăguş este pusă în scenă în fiecare an FOTO Sebastian Dan
Nunta traditionala la Drăguş este pusă în scenă în fiecare an FOTO Sebastian Dan

Sărbătoare la Drăguş. Comuna va îmbrăca din nou hainele tradiţionale duminică, 2 octombrie, la nunta tradiţională. Cei dornici de distracţie, dar şi de tradiţie sunt aşteptaţi în comuna aflată la poalele Munţilor Făgăraş pentru a lua parte la „Nunta drăguşană cu masă tradiţională”, eveniment finanţat de Primăria Drăguş şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Cei prezenţi vor putea achiziţiona produse tradiţionale de la standurile din sat special amenajate pentru acest eveniment. De la ora 14.00, va începe petrecerea, iar toţi participanţii au ocazia să vadă cum organizau nunta şi cum se distrau vârstnicii drăguşeni.

Masa şi jocul vor avea loc în faţa Căminului Cultural iar de la ora 17.00 programul folcloric. Atmosfera va fi întreţinută de Diana Gribincea, Mioara Greavu, Dragoş Guşeilă şi Ansamblul folcloric Mugurii Drăguşului. În plus, programul va fi completat de spectacolele oferite de Ansamblul folcloric Ceata Junilor Sibiu şi Aurel Tămaş&Band.

După ce în 2013 a fost declarat cel mai frumos sat din România, Drăguşul a câştigat in martie 2016 şi titulatura de satul cultural al României în 2016.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite