O primărie din Covasna, obligată să achite 350.000 lei Parohiei Reformate pentru chiria la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria din Hăghig este obligată să plătească 350.000 de lei Parohiei Reformate. FOTO Adevărul
Primăria din Hăghig este obligată să plătească 350.000 de lei Parohiei Reformate. FOTO Adevărul

Primăria comunei covăsnene Hăghig este obligată să achite 350.000 de lei Parohiei Reformate, după ce a fost acţionată în judecată pentru neplata chiriei pentru clădirea în care funcţionează şcoala şi care a fost retrocedată acestui cult, potrivit Mediafax.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Biserica Reformată a dat în judecată Consiliul Local al comunei Hăghig pentru că nu a plătit, începând cu anul 2008, chiria pentru clădirea în care funcţionează şcoala.

Potrivit sursei citate, clădirea a fost retrocedată acestui cult, iar valoarea totală a restanţelor se ridică la 350.000 de lei.

„Parohia Reformată a câştigat procesul, iar acum Primăria Hăghig este obligată să achite 350.000 de lei, sumă care poate să greveze foarte grav bugetul local şi bunul mers al respectivei primării“, a spus Marinescu, citat de Mediafax. Acesta a adăugat că la această sumă nu s-au calculat penalităţi de întârziere, altfel se ajungea la o restanţă de circa 500.000 lei.

Marinescu a afirmat că, în cursul săptămânii trecute, a avut o discuţie, împreună cu inspectorul şcolar adjunct Rădiţa Palela, cu conducerea Primăriei şi cu reprezentantul Parohiei Reformate.

„În urma discuţiei purtate la Primărie, am ajuns la o înţelegere ca respectiva sumă să fie plătită eşalonat în cursul anului 2013, propunere cu care au fost de acord toate părţile. De asemenea, având în vedere efortul bugetar din partea Primăriei, am încercat să renegociem şi chiria lunară. Astfel, am ajuns la o chirie lunară de 1.200 de lei de la 5.500 de lei“, a spus el.

Totodată, Marinescu a afirmat că se discută şi despre posibilitatea ca Primăria Hăghig să cumpere în viitor acest imobil, în care funcţionează clasele V-VIII.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite