O nouă amânare în procesul lui Tibor Selymes. Cum au încercat poliţiştii să-l ajute pe fostul mare fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La mai bine de 10 ani de la accidentul lui Selymes, instanţa a decis o nouă amânare FOTO Mediafax (arhivă)
La mai bine de 10 ani de la accidentul lui Selymes, instanţa a decis o nouă amânare FOTO Mediafax (arhivă)

În ianuarie 2012, Tibor Selymes era implicat într-un accident rutier cu patru victime. Fostul internaţional s-a înţeles cu şeful Poliţiei Rutiere Braşov să spună că soţia sa, Daniela Selymes, era la volan, deoarece Tibor consumase băuturi alcoolice.

La mai bine de 10 ani de la accidentul rutier în care a fost implicat fostul component al Generaţiei de Aur, Tibor Selymes, instanţa a dat o nouă amânare. Pronunţarea ar fi trebuit să fie publicată în 6 mai, însă instanţa a decis să amâne pronunţarea pentru 15 iunie. 

În dosar sunt judecaţi Tibor Selymes, soţia sa Daniela şi fostul şef al Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămîrjan. Procurorii spun că, în 5 ianuarie 2012, în jurul orei 6.00, la Timişul de Jos, Tibor Selymes a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină care circula din sens opus, provocând rănirea gravă a celor patru persoane aflate în autovehicul. 

Cele patru victime erau militari şi au suferit răni pentru vindecarea cărora au necesitat între 30 şi 90 de zile de îngrijiri medicale, două dintre ele rămânând cu infirmitate în urma splenectomiei de necesitate. 

Anchetatorii susţin că, deşi agenţii rutieri sosiţi la faţa locului au constatat că Selymes se afla la volan în momentul accidentului şi că se afla sub influenţa alcoolului, la intervenţia şefului Serviciului Rutier, anumiţi poliţişti ar fi acţionat pentru a-l scăpa de răspunderea penală pe fostul fotbalist. Acelaşi lucru l-ar fi făcut şi soţia fostului sportiv, care şi-ar fi asumat în mod nereal că se afla la volan, ea fiind, în fapt, pe locul din dreapta şoferului. 

Potrivit procurorilor, poliţiştii nu l-ar fi testat deîndată pe Selymes cu aparatul etilotest, l-ar fi lăsat să părăsească locul accidentului şi, mai mult, l-ar fi condus la secţie, unde au stat patru ore pentru ca acesta să-şi revină, după ce consumase băuturi alcoolice. 

Cele patru victime s-au constituit părţi civile în dosar, alături de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov în 2017, dar în 2018 a fost returnat procurorilor, ca urmare a unor contestaţii admise la Curtea Constituţională, apoi a ajuns înapoi la Tribunal. Luna trecută, în 15 aprilie, ar fi trebuit să se dea sentinţa, dar a fost amânată pentru 6 mai, când s-a amânat din nou, până în 15 iunie. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Semafor cu senzori într-un giratoriu la Braşov. Ce s-a întâmplat după ce în prima zi cozile au fost mai mari decât înainte

Fântâna din Piaţa Sfatului, controversa primăverii la Braşov. Ar trebui sau nu să se renunţe la ea?

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite