Fântâna din Piaţa Sfatului, controversa primăverii la Braşov. Ar trebui sau nu să se renunţe la ea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântâna din Piaţa Sfatului FOTO Ioan Buciumar
Fântâna din Piaţa Sfatului FOTO Ioan Buciumar

Proiectul de refacere a centrului Braşovului prevede renunţarea la fântâna arteziană din Piaţa Sfatului. Braşovenii sunt împărţiţi în două tabere din acest motiv.

Fântâna din Piaţa Sfatului din Braşov este considerată de localnici unul dintre simbolurile zonei. Din acest motiv, foarte mulţi se declară împotriva renunţării la aceasta. Proiectul prin care Primăria vrea să dea o nouă faţă Punctului Zero al Braşovului prevede renunţarea la fântâna arteziană. 

„Ar fi păcat! Ar fi păcat să se desfiinţeze pentru că e un punct de atracţie pentru toată lumea, în special pentru copii. Venim în centrul acesta frumos, la porumbei, mai ales. E nepoţelul meu şi abia aştept să vin”, spune o pensionară.

„Cred c-ar trebui să rămână fântâna. Ne mai întâlnim aici cu prietenii şi cred că este unul dintre simbolurile acestui loc”, este de părere un elev venit cu colegii să se relaxeze. 

„Ideea mi se pare bună. Problema cu fântâna este puţin mai delicată. Merită să se păstreze, dacă se vine cu un proiect mai eficace, ar putea să fie votat. Dacă nu, ea ar putea să rămână, ca un simbol al trecutului”, crede un fost proiectant, venit să se bucure de soare în Piaţa Sfatului.

„Nu sunt de acord! Să rămână aşa! Asta-i tot aspectul. Turiştii vin şi stau la fântână. Eu vin mult cu nepoţelul. Ia uitaţi-l! E la apă, acolo, mănâncă o îngheţată”, arată o bunicuţă care şi-a adus nepotul la fântână. 

Fântâna din Piaţa Sfatului a fost amenajată în ultima parte a perioadei comuniste, în anii '80. De atunci, aceasta a devenit un loc de întâlnire şi de petrecere a unor momente de relaxare pentru mulţi braşoveni. 

Primăria a organizat un concurs de proiecte pentru ca Piaţa Sfatului să primească o faţă nouă, iar în proiectul câştigător nu se mai regăseşte arteziana. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Bebeluş abuzat sexual de mama sa şi filmat de tată. Cum au ieşit la iveală ororile la care era supus micuţul

Semafor cu senzori într-un giratoriu la Braşov. Ce s-a întâmplat după ce în prima zi cozile au fost mai mari decât înainte

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite