Ninsori abundente în centrul ţării. Harghita şi Covasna, acoperite de zăpadă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ninsori abundente au fost miercuri dimineaţă în judeţele Harghita şi Covasna. Autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu prudenţă. În noaptea de marţi spre miercuri s-a intervenit cu utilaje care au răspândit tone de sare pe DN13B, în judeţul Harghita, şi DN11 şi DN2D, în judeţul Covasna.

În mai multe zone din centrul ţării, zăpada s-a depus în strat gros. „Ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, anunţau, miercuri dimineaţă, reprezentanţii DRDP pe pagina de Facebook.

DN13B din judeţul Harghita şi DN11 şi DN2D din judeţul Covasna sunt afectate de zăpada căzută. Acolo, drumarii au intervenit cu utilaje şi au răspândit peste 20 de tone de sare, conform Digi24. 

Reprezentanţii DRDP au mai transmis că pe DN13B, între Praid-Borzont, judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm, în timp ce pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

Se schimbă vremea

În următoarele două săptămâni, vremea va fi schimbătoare. Temperatura va ajunge la 24 - 25 grade Celsius, dar va scădea şi la temperaturi de aproape 0 grade.

Va ploua în special după data de 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai, potrivit prognozei ANM pentru perioada 26 aprilie - 9 mai.

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, mai ales în regiunile intracarpatice, în rest vor fi apropiate de cele normale. Din 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul ţării.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite