Ninge ca-n povești la Cabana Postăvaru. Peisajul hibernal din Poiana Brașov VIDEO

0
Publicat:

Ultima decadă din noiembrie a transformat ploaia din Poiana Brașov în ninsoare. Camerele video de la Cabana Postăvaru au surprins imaginile de poveste, iar un salvamontist le-a pus pe Facebook. 

Ninge ca-n povești la Cabana Postăvaru SURSA VIDEO Facebook / Costi Hodaș

Iarna s-a instalat în Poiana Brașov. Camerele de supraveghere de lângă Cabana Postăvaru au surprins, în jurul prânzului, cum ploaia ce cădea de mai multe ore s-a transformat în ninsoare.

La altitudinea la care se află Cabana Postăvaru, temperatura este de minus un grad Celsius, astfel că precipitațiile sunt sub formă de ninsoare în Poiana Brașov, o veste cât se poate de bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Ninge ca-n povești la Cabana Postăvaru FOTO Costi Hodaș
Ninge ca-n povești la Cabana Postăvaru FOTO Costi Hodaș

În cazul în care temperaturile se mențin la acest nivel – cum, de altfel, spune și prognoza meteo pentru Poiana Brașov. administratorii domeniului schiabil vor putea utiliza tunurile de zăpadă și deschiderea sezonului ar putea avea loc în curând.

De altfel, după ce zăpada a început să se aștearnă pe lângă Cabana Postăvaru, ploaia s-a transformat în ninsoare în Poiana Brașov și la baza pârtiilor.

La Cabana Postăvaru temperatura era de -1 grad Celsius FOTO Costi Hodaș
La Cabana Postăvaru temperatura era de -1 grad Celsius FOTO Costi Hodaș

Salvamontistul brașovean Costi Hodaș a realizat un filmuleț și a făcut câteva fotografii, pe care le-a urcat pe Facebook, cu titlul „Postăvaru! Zăpadă proaspătă!”. Imediat, postarea a avut sute de distribuiri.  

„La altitudini de peste 2000 de metri există un nou strat consistent de zăpadă! Vă sfătuim ca la altitudini de peste 1600 de metri să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă! Având în vedere prognoza meteo din zona montană din următoarele zile, există posibilitatea să se formeze zone cu gheață!”, au mai transmis salvamontiștii din Poiana Brașov.

În ultimii ani, deschiderea sezonului de schi a avut loc tot mai târziu, chiar spre Revelion, în 2021. De această dată, dacă prognoza meteo se va adeveri, Poiana ar putea fi disponibilă pentru schiori cu mult înaintea Crăciunului. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite