Nemţii îşi extind afacerile la Braşov. Fabricile străine au relansat industria la poalele Tâmpei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul Continental investeşte anul acesta 6 milioane de euro la Braşov.
Grupul Continental investeşte anul acesta 6 milioane de euro la Braşov.

Companiile germane Preh şi continental fac anul acesta investiţii de peste 13 milioane de euro la Braşov. În această primăvară şi Dräxlmaier a inaugurat o nouă hală de producţie.

Germanii de la compania Preh construiesc o nouă hală de producţie de 7,5 milioane de euro la Braşov şi îşi extind astfel spaţiul de producţie de 10.000 la 23.000 de metri pătraţi. Nemţii produc în fabrica din Ghimbav comutatoare multifuncţionale pentru volan, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola central, scrie bizbrasov.ro.

Şi nemţii de la Continental se extind în aces an cu încă o hală de 1700 de metri pătraţi, o investiţie de 6 milioane de euro. Continental a investit până acum la Braşov, 44 de milioane de euro. În fabrica de la Braşov se efectuează toate etapele de producţie, de la cablarea subansamblelor la producţia de pompe de alimentare. La Braşov se lunrează pentru clienţi ca Mercedes, Audi, Seat sau Volkswagen.

Braşovul, un adevărat centru al industriei auto în România

Braşovul a devenit în ultmii ani cel mai important oraş din punct de vedere industrial din Regiunea Centru. Este şi cel mai mare exportator din aceeaşi regiune. La Braşov se produc component auto pentru cei mai mari producători din lume. Toate fabricile sunt private.

Cea mai mare fabrică din Braşov este cea a suedezilor de la Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume. Autoliv România produce, în principal, pentru pieţele externe, pentru clienţi ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo.

Compania Quin România deţine o fabrică în Ghimbav. Aici se lucrează pentru comenzile de ornamente de interior pentru industria auto. Printre clienţii pentri care lucrează braşovenii se numără Audi, Bentley, Mybach, BMW, Mercedes sau Porche.

Grupul Dräxlmaier şi-a extins anul acesta fabrica de la Braşov, tot de componente auto, o investiţie de 50 de milioane de euro. Şi Compania Rolem are unităţi de producţie la Cristian. Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Spaniolii de la Indcar Group au deschis la Prejmer un centru de producţie de caroserii pentru microbuze. Principalii clienţi ai Indcar sunt Iveco, Volkswagen, Fiat, Peugeot sau Mercedes.

O altă mare compania germană este Schaefler România care deţine o fabrică la Braşov şi produse rulmenţi. O altă companie străini, de data aceasta franceză, şi-a făcut fabrică la Braşov. Hutchinson este specializată în producţia de componente din cauciuc pentru etanşeizare de precizie (garnituri, inele), antivibraţie (bucşe), transfer de fluide (furtune) pentru industria auto.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite