Naomi, fata cea mare a familiei Furdui, s-a întors acasă! Mama fetei: „Este liniștită și fericită”

0
Publicat:

Chiar în timpul protestelor de la Berlin, Jugendamt a decis să trimită acasă încă unul din copiii familiei Furdui, pe Naomi, cea mai mare dintre fete. Aceasta se obișnuiește din nou cu viața de acasă.

Românii pleacă acasă după ce au ajutat familia Furdui din Berlin FOTO Dănuț Iacob
Românii pleacă acasă după ce au ajutat familia Furdui din Berlin FOTO Dănuț Iacob

Protestele de la Berlin nu au fost în zadar! Naomi, fata în vârstă de 16 ani a familiei Furdui, a ajuns din nou lângă părinții ei, unde îi este locul. O nouă bucată din Zidul Berlinului a căzut, ceea ce dă speranță familiei că, în curând, va fi reîntregită.

„Naomi este bucuroasă că s-a întors acasă. Nu are decât o noapte dormită la noi în casă, după un an și șapte luni, cu gândul că, în sfârșit este acasă și nu trebuie să se mai întoarcă. Acum, practic, ea trebuie să se obișnuiască din nou cu toate cele de acasă, deoarece a petrecut o perioadă mare departe de familie”, a spus Camelia Furdui, mama fetei.

Mama spune că fata este acum liniștită și fericită. Cum a ajuns acasă, a început să-și pună lucrurile în camera ei, să simtă din nou că aceasta este camera ei și numai a ei.

Naomi și-a văzut familia destul de des, pentru că era la doar 17 kilometri de casă. În schimb, mama își dorește foarte mult să îi vadă pe Lea, Ruben și Albert. Lea este la un asistent maternal profesionist, alături de alți câțiva copii din alte familii, iar băieții sunt la 100 de kilometri distanță și familia nu îi poate vedea decât trei ore pe lună.

Sosirea acasă a fetei celei mari a întărit credința și speranța familiei că, în curând, totul va fi la fel ca înainte, cu toți copiii în căminul familiei. Mama copiilor spune că în fiecare zi speră ca aceea va fi ziua în care toți copiii se vor întoarce acasă.

„Procesul în urma căruia Naomi se poate întoarce acasă și din punct de vedere legal va avea loc în 15 decembrie. În cazul băieților, înfățișarea este chiar mai devreme, în 5 decembrie. Noi am fost sprijiniți de biserică, de vecini, de profesorii copiilor, de oameni din oraș care au funcții, de oameni de afaceri, chiar și de oameni cu funcții în Jugendamt, de parlamentarii Robert Sigartău, Titus Corlățean și Benoni Ardelean. Toți fac eforturi foarte mari, la fel și Ambasada României la Berlin, iar în țară doamna Gabriela Firea și Protecția Copilului ne-au ajutat cu dosarul de repatriere a copiilor”, a mai spus Camelia Furdui.

Familia Furdui este o familie creștină care frecventează biserica în fiecare duminică și îi educă pe copii în spiritul iubirii pentru Dumnezeu. Copiii au frecventat sistemul de educație din Spania și, apoi, din Germania, astfel că au opțiunile proprii și își pot alege singuri drumul în viață, sprijiniți de părinții care îi iubesc.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite