Militar împuşcat în cap, la unitatea militară din Cincu. Tânărul trecuse testările psihologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii doar au constatat decesul
Medicii doar au constatat decesul

Un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost găsit mort, marţi seara, la unitatea militară din Cincu, judeţul Braşov, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov, dr. Adriana Palaghiea. Primele cercetări arată că militarul s-a împuşcat în cap cu arma din dotare.

UPDATE 9.22. Caporalul Toma Pirău avea o singură plagă la cap, iar rana a fost produsă de arma din dotarea militarului. Parchetul Militar Braşov a demarat o anchetă în acest caz, dar surse din rândul procurorilor au declarat că se merge pe varianta sinuciderii sau a unui accident. La locul tragediei nu au fost descoperite alte urme de violenţă. De asemenea militarul nu avea răni de apărare pe corp care să sugereze că ar fi cost atacat.

„Marţi, 6 decembrie, în jurul orei 21.00, caporalul clasa a III-a Pirău Toma din U.M. 01495 Cincu, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit împuşcat mortal cu arma din dotare, în postul de pază. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar Braşov, iar evenimentul este cercetat de o comisie de constituită la nivelul unităţii. Militarul a fost verificat psihologic în anul curent şi a fost declarat apt. Militarul era necăsătorit, fiind angajat în MApN începând cu anul 2009“, se arată într-un comunicat de presă emis de Unitatea Militară 01495 din Cincu.

Potrivit sursei citate, serviciul de urgenţă 112 a fost alertat în jurul orei 22.00 pentru a interveni în cazul unui bărbat de 30 de ani, găsit mort, împuşcat în cap.

Bărbatul este cadru militar, fiind găsit cu o plagă împuşcată cranian.

„Se pare că este cadru militar. A fost găsit la unitatea militară cu plagă împuşcată cranian. În ce condiţii, nu pot preciza. A plecat un echipaj cu medic de la Făgăraş“, a afirmat reprezentanta Ambulanţei Braşov.

Apelul făcut către Ambulanţa Braşov a fost cu pacient împuşcat, fără a se preciza în ce condiţii, a mai precizat dr. Adriana Palaghiea.

Poliţia militară a deschis o anchetă în acest caz.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite