Mama care şi-a ucis bebeluşul a avut o tulburare psihică bruscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie şi-a decapitat bebeluşul în Piaţa Sfatului din Braşov
O femeie şi-a decapitat bebeluşul în Piaţa Sfatului din Braşov

Psihologul Eliza Nicolaescu a declarat pentru „Adevărul” că gestul femeii este de natură psihotică, iar prin acest delir s-a produs o inversiune afectivă.

 DEZBATERE „ADEVĂRUL" Gestul femeii care şi-a înjunghiat bebeluşul a oripilat România. Ce pedeapsă merită?

Crima cu sânge rece de la Braşov a uimit o ţară întreagă, băieţelul de şase luni fiind tăiat bucăţi de mama sa. Ţinând cont că femeia avea deja şapte copii, şi era din nou însărcinată, psihologii sunt de părere că geastul femeii ar putea fi generat de schimbările bruşte hormonale, dar şi de o depresie postpartum. „La prima vedere a acestui caz, datorită vârstei mamei, tind să cred că a fost vorba de o tulburare psihică bruscă, de natură psihotică. Astfel de tulburări se produc brusc şi în general la persoane cu vârsta curpinsă între 20 şi 30 de ani“, a declarat pentru „Adevărul” psihologul principal clinician Eliza Nicolaescu de la Centrul de Sănătate Mintală Ilfov.

Citiţi aici mai multe amănunte despre oribila crimă

S-a produs o inversiune afectivă

Aceasta este de părere că şi religia, femeia fiind penticostală, poate avea un rol în această depresie. „Acest delir este de natură mistică în cazul delirului. Acest debut pishotic apare fără ca persoana să ştie că este bolnavă, practic, o voce interioră o îndeamnă să omoare  şi se produce de fapt o inversiune afectivă, adică pe cei care îi iubeau cel mai mult, pe aceia încep să-i urască şi aşa probabil, s-a produs şi în cazul copilului“, a explicat psihologul cum se manifestă o astfel de tulburare.

Femeia este încă la audieri la poliţie şi va fi consultată şi de un medic psihiatru.

O femeie şi-a decapitat bebeluşul în Piaţa Sfatului din Braşov
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite