Lucrări de peste 17 milioane de lei pentru modernizarea termoficării păguboase. Un întreg cartier din Braşov intră în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare din cartierul Tractorul, pentru care edilii braşoveni au obţinut o finanţare nerambursabilă de la Guvernul Elveţian în valoare 18.784.086,32 lei (4.370.730 franci elveţieni), a demarat oficial cu partea de proiectare, la început de septembrie.

Proiectantul a reuşit să definitiveze documentaţia mai devreme faţă de graficul stabilit, iar, astăzi, proiectul ar urma să fie prezentat reprezentanţilor Serviciului Public Local de Termoficare, dar şi celor ai Primăriei Braşov. Dacă răspunde cerinţelor, va fi depus în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. „Proiectantul a reuşit să finalizeze documentaţia înainte de termenele prevăzute în grafic. De asemenea, am reuşit să obţinem o serie de avize necesare demarării lucrărilor”, a precizat Cecilia Doiciu, manager de proiect. 

7 km de conducte noi

În ceea ce priveşte lucrările, ar urma să fie montaţi peste 7 kilometri de conducte noi, iar acestea ar urma să fie definitivate până în data de 31 august 2019, altfel existând riscul pierderii finanţării. Lucrările vizează atât înlocuirea ţevilor de pe traseele existente, cât şi introducerea de conducte pe noi trasee, astfel încât să existe legături şi spre noua zonă rezidenţială din acest cartier. După cum au precizat reprezentanţii Primăriei, lucrările vor începe cu amenajarea noilor trasee, pe perioada sezonului rece, iar apoi, se va trece la înlocuirea conductelor actuale, urmând să se facă opriri controlate ale livrării de energie termică, astfel încât consumatorii să aibă cât mai puţin de suferit.

30% din consumatori sunt în acest cartier

Cartierul Tractorul reprezintă aproximativ 30% din consumatorii Serviciului Public Local de Termoficare – SPLT, adică aproximativ 2.200 de locuinţe branşate şi este şi o zonă în expasiune imobiliară.

Contractul de lucrări a fost semnat pe data de 24 august cu consorţiul de firme Elsaco Electronic SRL din Botoşani şi Sicor SRL din Bucureşti pentru suma totală cu TVA de 17,2 milioane de lei.

Citeşte şi:

Serviciul de termoficare al Braşovului a reuşit, în premieră, să facă economii. Returnează peste 800.000 de lei la bugetul local

Preţ mai mic la factura de termoficare în sistemul centralizat

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite