Liceul de Uzina 2 a devenit raiul hoţilor şi al boschetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IClădirea liceului a fost vandalizată. FOTObzb.ro
IClădirea liceului a fost vandalizată. FOTObzb.ro

Elevii au fost mutaţi la Colegiul Economic „Andrei Bârseanu“după comasarea celor două unităţi de învăţământ. Clădirea Liceului de la Uzina 2 a intrat în conservare şi a devenit ţinţa preferată a hoţilor şi a persoanelor fără adăpost.

Culmea este că înainte să intre în conservare, în 2011, clădirea tocmai fusese modernizată. Acum este distrusă bucată cu bucată. Vandalii au spart geamurile, hoţii au furat tot de se putea, iar bolschetarii dorm acolo ca la un hotel de lux. Au dispărut caloriferele, lămpile, iar faianţa din băi a fost distrusă. Doar sala de sport care funcţionează pe post de depozit de alimente de la UE este în stare bună. Clădirea nu are niciun fel de pază. Este nevoie acum de investiţii uriaşe pentru ca această clădire să fie din nou funcţională.

Anul trecut, edilii au propus ca Liceul de Muzică să se mute în această clădire, ţinând cont că spaţiul în care funcţionează este revendicat, dar se află şi într-o stare avansată de degradare. Cadrele didactice nu au acceptat propunerea şi au cerut să clădire tot în centrul oraşului.

Purtătorul de cuvânt al Primării, Sorin Toarcea, a precizat pentru bzb.ro că problema se va finaliza cel mai probabil după ce vor începe lucrările de transformare a fostului internat al liceului în bloc de locuinţe sociale, demararea proiectului fiind deocamdată blocată din cauza contestaţiilor depuse de către participanţii la licitaţie. Atunci întreg perimetrul va fi închis şi păzit. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite