Le face galerie „stegarilor“ din scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Ilie Samuilă are 10 ani şi nu ratează niciun meci al formaţiei de la poalele Tâmpei, deşi se confruntă cu foarte multe probleme medicale. De fiecare dată este pe stadion şi îşi susţine preferaţii din scaunul cu rotile.

Plin de viaţă, deşi soarta a fost crudă cu el şi l-a obligat să rămână ţintuit într-un scaun cu rotile, Dorin Ilie Samuilă nu duce viaţa obişnuită a unui puşti de 10 ani. Cea mai mare satisfacţie a băiatului este să-i vadă la lucru pe Chipciu şi ceilalţi jucători de la FC Braşov. Născut şi crescut în cartierul Bartolomeu, chiar în apropierea Stadionului „Tineretului", micuţul „stegar" nu ratează aproape niciun meci pe care „galben-negrii" îl susţin pe propriul teren.

Povestea de viaţă a lui Dorin Samuilă este pe cât se poate de simplă şi de dramatică, în acelaşi timp. Poate cel mai înrăit tânăr fan al braşovenilor a avut o stare de sănătate precară încă de la naştere. „S-a născut cu probleme medicale foarte grave. Medicii ne-au spus că, practic, lui Dorin nu i se închisese coloana, avea hidrocefalie, parapareză flască şi incontinenţă urinară. Ca să rezum, Dorin nu are niciun control asupra aparatului urinar şi este nevoit să poarte pampers şi în momentul de faţă. Practic, până la vârsta de doi ani, băiatul meu nici nu mergea de-a buşilea. Abia la şapte ani a stat pentru prima dată în fund", povesteşte, cu amărăciune, mama lui Dorin, Claudia.

500 de lei, venitul lunar

În momentul de faţă, Dorin Ilie Samuilă urmează un program strict de recuperare şi a fost nevoit să treacă, până în prezent, prin zece intervenţii chirurgicale. Însă, pentru remedierea problemelor urinare, Dorin Ilie Samuilă este nevoit să facă un tratament specializat la o clinică din Germania, iar costurile sunt de zeci de mii de euro, iar părinţii nu au cum să le acopere. Familia Samuilă trăieşte cu doar 500 de lei, adică salariul mamei, întrucât tatăl a fost disponibilizat în urmă cu câteva luni. Cea mai mare parte a banilor este alocată pentru tratamentul micuţului Dorin.

Cadouri de la „stegari"

Fie vreme bună, fie vreme rea, indiferent de numele adversarului, tânărul fan al echipei FC Braşov poate fi văzut la toate meciurile de pe Tineretului ale „galben-negrilor". Dorin Ilie Samuilă este cunoscut şi printre fotbaliştii de la FC Braşov, primind de la jucători diferite suveniruri. Astfel, de-a lungul timpului, băiatul a primit mănuşi de la Dani Coman şi Mihai Mincă, un tricou de la fostul căpitan al „stegarilor", Robert Ilyes, dar şi unul de la Cristi Oros. Însă, cel mai drag cadou l-a primit de la Marian Cristescu, o minge cu autografele jucătorilor de la FC Braşov şi un poster cu echipa de sub Tâmpa.

Trăieşte meciurile la intensitate maximă

Ca orice suporter al unei echipe de fotbal, şi Dorin a avut momente în care a plâns de supărare, dar s-a şi bucurat alături de favoriţii lui. „Cel mai tare am suferit atunci când a plecat Răzvan Lucescu de la FC Braşov. Cea mai mare satisfacţie am trăit-o în momentul în care s-a inaugurat nocturna, la meciul cu Gaz Metan Mediaş. Atunci chiar am plâns de fericire. Cel mai mult îmi doresc ca în viitor să pot merge la meciurile din deplasare ale FC Braşov şi să pot sări de bucurie la golurile favoriţilor", a povestit copilul, care îl are ca idol pe Mugurel Buga şi ca echipă preferată, după FC Braşov, pe Borussia Dortmund, din Germania.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite