La fel ca în cazul șoferului drogat, bătăușii din Costinești ar fi putut fi opriți de polițiști

0
Publicat:

Bărbații din comuna brașoveană Feldioara care s-au bătut la Costinești cu jandarmii aveau o plângere penală de aproape un an și jumătate. Polițiștii și procurorii brașoveni nici măcar nu i-au audiat.

Bătăușii din Costinești FOTO Adevărul
Bătăușii din Costinești FOTO Adevărul

Polițiștii brașoveni ar fi putut evita scandalul de pe plaja din Costinești, în care două grupuri de tineri au avut o altercație. În momentul în care au sosit jandarmii, tinerii au uitat de lupta dintre ei și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Un jandarm i-a pus la punct: s-a bătut cu ei, i-a pus la pământ și i-a încătușat.

Întreaga scenă putea fi evitată dacă polițiștii brașoveni ar fi acționat într-un timp rezonabil într-un caz precedent. La fel cum s-a întâmplat cu șoferul drogat, în vârstă de 19 ani, care a ucis doi tineri care mergeau pe trotuar, după ce a scăpat mașina de sub control, și în această situație vorbim de persoane care avuseseră de a face cu polițiștii.

Bărbații din comuna brașoveană Feldioara aveau o plângere penală, pentru că bătuseră un cuplu din Sighișoara.

În aprilie 2022, cei patru bărbați din Feldioara au bătut crunt un bărbat și o femeie care au sesizat poliția, însă anchetatorii nici măcar nu au stat de vorbă cu victimele, deși au trecut mai bine de un an și patru luni.

În urma bătăii încasate de la feldioreni, bărbatul din Sighișoara a avut nevoie de 21 de zile de îngrijiri medicale, iar femeia de 8 zile. Bărbatul spune că a luat bătaie deoarece agresorii îl considerau vinovat pentru că mama a doi dintre bătăușii din Feldioara a avut o aventură cu un prieten al său.

După aproape un an și jumătate, nimeni nu a fost audiat

Agresorii spun că femeia din Sighișoara ar fi avut o datorie de 300 de euro la ei, însă fostul iubit și actualul soț al acesteia spune că datoria fusese plătită de mult și a fost doar pretextul pentru bătaie.

Victimele au depus plângere penală, și-au angajat avocat, dar spun că până acum, la mai bine de 16 luni de la sesizare, nimeni nu a fost audiat, nici victimele, nici agresorii.

Chiar dacă nu au stat de vorbă cu nimeni, polițiștii brașoveni spun că este vorba de un caz complex!

Având în vedere că aceste infracțiuni au fost sesizate la plângerea prealabilă a persoanelor vătămate, administrarea probatoriului implică ample activități de cercetare, în vederea clarificării, sub toate aspectele, a cauzelor și împrejurărilor în care ar fi avut loc faptele reclamate de către persoanele vătămate”, spun reprezentanții IPJ Brașov.

Sunt 4 suspecți în dosarul respectiv. Dosarul este intrat astăzi (21 august 2023, n.n.) la parchet pentru confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale față de aceștia”, a precizat procurorul Radu Năstac, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, referitor la plângerea depusă în 2 aprilie 2022.   

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite