La 18 ani de la începerea demersurilor, Brașovul s-a înfrățit cu Nurnberg, important investitor în România

0
Publicat:

Sașii plecați din Brașov au început demersurile de înfrățire a orașului cu Nurnberg încă în 2006. Consiliul Local Brașov a aprobat înfrățirea în 2014, iar germanii în octombrie trecut. Acum au semnat

Primarii din Nurnberg și Brașov au semnat înfrățirea celor două orașe FOTO Primăria Brașov
Primarii din Nurnberg și Brașov au semnat înfrățirea celor două orașe FOTO Primăria Brașov

Chiar în ziua în care era în sărbătoare de Parada Junilor, Brașovul s-a înfrățit cu orașul german Nurnberg. Pentru semnarea documentelor, o delegație germană, în frunte cu primarul din Nurnberg, a venit în orașul de la poalele Tâmpei. În orașul german, românii constituie a doua minoritate ca număr de locuitori, astfel că înfrățirea dintre cele două orașe este una așteptată de multă vreme.

Delegația germană a fost alcătuită din primarul din Nürnberg, Marcus König, consilierul de origine română, Werner Henning, unul dintre promotorii acestei înfrățiri, viceprimarul pentru afaceri sociale și alți consilieri ai primăriei. Contractul de înfrățire încununează cei 20 de ani de colaborare între cele două orașe, în domeniile economic, educațional și cultural.

În primul rând, astăzi am semnat și de acum începe munca. Mulțumesc celor două părți pentru implicarea constantă, pentru că, începând din 2006, s-a lucrat intens pentru finalizarea acestor proiecte, iar de acum înainte trebuie să ne orientăm spre cele actuale pe care le avem în agenda”, a spus edilul șef din Nurnberg.

„Urmează proiecte comune”

O hotărâre privind înfrățirea celor două orașe a fost luată de Consiliul Local Brașov încă în 2014. Germanii au reacționat cu întârziere, însă, în octombrie, anul trecut, aleșii locali din Nurnberg au votat și ei pentru înfrățirea cu Brașovul, după ce Werner Henning a făcut un lobby puternic în rândul acestora.

Urmează proiecte comune, proiecte în planul dezvoltării urbane, al sustenabilității, am discutat despre provocările actuale din energie, despre o atitudine responsabilă pentru identificarea de surse de energie regenerabilă, provocări comune în ce privește patrimoniul și dezvoltarea unui oraș istoric și, totodată, schimburi culturale, schimburi de tineri, o continuare firească a proiectelor demarcate anterior”, a precizat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Există deja punți puternice din punct de vedere economic între cele două orașe, după ce germanii din Nurnberg au investit substantial în Brașov. Legăturile între cele două orașe au început din 2006, fiind susținute de sașii români stabiliți în Nurnberg

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite