Junii braşoveni sărbătoresc Ziua Naţională în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Junii vor îmbrăca straiele tradiţionale de ZIua Naţională FOTO AJB
Junii vor îmbrăca straiele tradiţionale de ZIua Naţională FOTO AJB

Braşovenii sunt asteptaţi joi, 1 decembrie 2016, de la orele 12.00,  în Piaţa Unirii din Braşov, la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României.

Evenimentul va debuta cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, Te Deum, oficiat de către un sobor de preoţi de la parohia Bisericii Sfântul Nicolae din Şcheii Braşovului.

Între orele 12.30-13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii, de către reprezentanţii autorităţilor locale, instituţiilor publice, asociaţii şi ONG-uri.

„Momentul este cu atât mai important cu cât în acest an s-au implinit 100 de ani de la Bătălia Braşovului şi de la prima instaurare a administratiei româneşti in Braşov”, spune preşedintele Uniunii, Vasile Bideţ. Alături de Juni, sunt aşteptaţi să depună coroane reprezentanţi ai autorităţilor locale, instituţiilor publice, asociaţii şi ONG-uri.

În continuare un ansamblu folcloric coordonat de Adrian Văluşescu va oferi publicului un spectacol de muzică specifică Ţării Bârsei şi Ardealului, programat între orele 13.00-15.30. Spectacolul folcloric va fi deschis în mod tradiţional, prin jucarea vechii hore a junilor.

Sarbatoarea este organizată de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în parteneriat cu Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite